Rundveehouderij

Nieuws 24 reacties

Garantieprijsdaling FC overtreft eerdere verhoging

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor juli met 75 cent naar € 35,00 per 100 kilo.

Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. De verlaging is inclusief een neerwaartse correctie van 39 cent.

FrieslandCampina baseert zich voor de raming van de maandelijkse garantieprijs op de verwachte uitbetaalprijzen van een reeks referentiebedrijven in binnen- en buitenland. De verwachting van FrieslandCampina is dat deze referentiebedrijven in juli licht lagere melkprijzen zullen neerzetten.

Prijs in juni nog 50 cent omhoog

In juni verhoogde FrieslandCampina de garantieprijs nog met 50 cent, terwijl in de prijs toen ook nog een neerwaartse correctie van 11 cent was verwerkt. Deze actie werd weer voorafgegaan door een verlaging van de garantieprijs voor mei met 75 cent. Voor april was sprake van een verlaging met 50 cent.

Ook biologische garantieprijs omlaag

De garantieprijs geldt per 100 kilo melk met 3,47% eiwit, 4,41% vet en 4,51% lactose en is exclusief btw.

De biologische garantieprijs voor juli daalt met € 1,75 ten opzichte juni en komt uit op € 45,50 per 100 kilo. Deze daling is inclusief een neerwaartse correctie van € 1,74, vanwege te hoog ingeschatte melkprijzen van referentiebedrijven. De forse verlaging komt na een eerdere verlaging met € 1,25 per 100 kilo voor de juni-garantieprijs.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  FC wilde minder melk. Dat is met medewerking van de Groene VVD coalitie middels de 8% fosfaatkrimp naar wens geregeld. In t goedkope segment zou nu t mes kunnen en het topsegment kan uitbreiden. De garantieprijs is een afspiegeling van de omgeving. FC met minder melk gaat beter presteren. De prestatietoeslag gaat eindelijk naar de beloofde 5 ct..........Keep on dreaming. En Frans......hij vlogde voort.

 • melkveehouder .

  Idd Zuperboer, maar wel over de rug van de leden.

 • deB.


  Ziekelijk, steeds minder vee, en melk, en zo'n dramatische prijs uit de vorige eeuw uitbetalen!En dubbele kosten!!!!!!! En de boertjes melken gedwee verder.
  Het is te triest voor woorden!

 • klumperink

  De presentatie over Pakistan door de inleider was ver beneden de maat - eruit met zulke dure jongens -scheelt misschien in de melkprijs.

 • Firma Vellenga

  Wij boeren moeten altijd openheid geven van kosten/boekhouding. Ik zou dit gewoon ook graag van de melkfabriek willen zien. Dan pas kunnen we zien waar het probleem zit. En of we al of niet moeten klagen over de melkprijs bij de melkfabriek of dat dit toch weer uitkomt in Den Haag

 • eja

  RFC is gewoon een sociale werkplaats met veel teveel benoemde (afdelingen) hoofden
  de melk wordt via een vooraf bepaalde systematiek ingekocht en de fabrieken slijpen en poetsen hier en daar een beetje.
  Zo af en toe komt de applaus machine bij elkaar ze doen de was en nog een plas en het blijft zoals het was EEN VEEL TE LAGE MELKPRIJS VOOR HAAR LEDEN.
  En niemand binnen de organisatie durft zijn of haar stem te verheffen (netjes uitgedrukt!!) want dan ligt deze persoon niet meer in het gareel!!!

 • kanaal

  het uitmelken gaat gewoon door.

 • xw

  Dat geeft voor ons hier in Brabant een goede financiele basis om alle stal aanpassingen, die ons onder leiding van Anne Marie Spierings (d66) met steun van oa. CDA, VVD, SP en Groenlinks zijn opgelegd en per 1 januari 2022 gerealiseerd moeten zijn.
  Uitgezonderd nog wat jonge dwazen die nog steeds "flink gas er op" willen geven, vangen wij van alle kanten geluiden op dat velen er hier de brui aan willen geven. En gelijk hebben ze.

 • Gerrit Lammertink

  Blij ben ik er niet mee maar vergeleken met collega melkveehouders was het te verwachten! Ik verwacht nu wel een flinke interim-prestatietoeslag zoals laatst ook al bleek uit de woorden van de voorzitter

 • Gat

  Xw idd. En daar krijg je geen cent meer voor! Heel veel boeren hebben voort een dikke middelvinger naar die dictators in den bosch.
  Tot 2024 door boeren zonder stal aanpassingen, maar je grond te koop gaan aanbieden in den bosch. Zijn helemaal gek daar!

 • xw

  Het cda is helemaal een bedrieglijke club.
  Voor het cda zit zelfs een boerin in de prov.staten.
  En dat zooitje steunt de maatregelen van Spierings.
  Op dat soort volk stemt toch geen enkele boer ooit nog op.

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • afm

  en Z LTO laat de boeren in brabant ook vallen ze zouden een kortgeding aan spannen nu 2 jaar verder nog niks gedaan de huiggelaars hoe kun je daar nog lid van zijn op bossen dat volk

 • xw

  afm, nee nog sterker zeg, die Tanja van de ven zit ook nog in het afdelingsbestuur van de ZLTO afd. Laarbeek.
  En die gaat het beleid van Spierings steunen!!
  Je vraagt jezelf af, welke veehouder met een normaal ontwikkeld verstand, er nog lid wil zijn van ZLTO.
  Je kunt het bedrag aan contributie beter aan het kankerfonds geven, dan is het geld beter besteed.
  Het zal ook nog wel zo zijn dat van de Ven inmiddels ook een koeienstal heeft staan voor 300 mk, zodat ze zelf buiten schot blijft voor de maatregelen van Spierings c.s..

 • xw

  afm, je moet met google earth eens even naar lagedijk 5 Beek en Donk gaan.
  Godgeklaagd, anders kan ik het niet zeggen

 • Gat

  Aha xw heb het bekeken. Kijk dat noemen ze ieder voor zich. Zlto heeft dat goed ingestampt bij de leden. En de ergste zijn ze zelf.
  Terwijl elke boer die er minder is je steeds minder te zeggen hebt.

 • peetersdejongh1

  om al het negatieve van het brabantbeleid over Tanja uit te storten , is wel heel erg kort door de bocht en beneden alle peil, Zij kan in haar eentje geen nieuw beleid maken, wel veel steun gebruiken in haar werk. Neem van mij aan dat ze het beste voor heeft met al onze boeren!

 • van someren

  Misschien voor diegene met de meeste kritiek.
  Zelf een keer een bestuurlijke functie aanvaarden en proberen iets te doen voor je collega's . Met klagen alleen kom je er niet

 • xw

  Kijk, daar hebben we de familie en bekenden die reageren. Zeg maar simpel doorzichtig dom gelul waarmee ze de zaak recht willen praten. Lachwekkend. Ze pleegt gewoon kiezersbedrog en niks anders. Gemakkelijk, als je zelf net op tijd de zaken goed voor mekaar hebt. Eigenbelang en niks anders. Ze is met 11510 voorkeurs stemmen er in gekozen(ik heb met die dwaling niet meegedaan), die stemmers zullen zich nu wellicht achter de oren krabben. Ga maar verder met gillen, maar lees ook eerst het artikel in Stal en Akker d.d. 22 juli 2019 eer je nog meer onzin uitkraamt. Ze heeft zelfs de motie van FVD om het op 7 juli 2017 genomen veehouderijbesluit terug te draaien mee weggestemd. De motie had de strekking van het in 2017 door het C D A (die nu 180graden is gedraaid)ingediende amendement om de deadline van 2028 voor de veehouderijbedrijven te handhaven. Kunt ge't nog volgen?? Mensen met een normaal ontwikkeld verstand hebben moeite om dit als normaal te aanvaarden. Sommigen kunnen dat blijkbaar wel en dat zegt wat.
  Meisjes en Jongens, verders de ballen met het cda en de ZLTO

 • haj146

  Je kunt Melkweg niet openen en het gaat over duurzaamheid innovatie en eisen dit eisen dat. Dat we in 2019 nog niet structureel boven die 40 cent zitten is gewoon schandalig. Rfc, waar ik lid van ben is wel de meest onbetrouwbare duurzame club binnen de agro sector. Schumacher en de zijnen zitten er wel warmpjes bij. Minder melk is er gekomen en blijft komen. Net als die steeds maar zakkende garantieprijs. Misschien de voltallige directie en vloggende Fransen maar een keer op straat. Slechter word het niet zo gauw. Kom gerus nog met wat foquz eisen. Ik vul ze wel in zo jullie willen horen. Lafaards
  En voor onze Brabantse collega's das iidd van de zotte daar. Links regeert en CDA VVD zijn de ja knikkers met behoud van uitkering. Sterkte met dit ellendige beleid. Met 35 cent kan het iig van geen kant

 • deB.


  Komen er steeds meer achter, met 35 cent doe je niets!!

  Van armoede land "kopen'' en in de investeringsfondsen, machines worden geleased!
  Het net gaat sluiten, zoveel die volkomen klem zitten.
  Prachtig die grote groeiers....rijden nog steeds sloeberbakkies, m.a.w prive een armzalig leven

 • xw

  Gelukkig, er zijn er meer die de ernst van de situatie inzien.
  En een boerenbestuurster(ZLTO) mevr. Tanja van de Ven-Vogels uit beek en Donk doet mee om velen van ons hier in Brabant verder de financiele ellende in te trekken. Oh, oh, wat doet haar boerenhart dat toch een verdriet.

 • Cvdo

  Het coöperatieve is er binnen 5 jaar niet meer..
  DE SECTOR HEEFT T AL VAKER MEEGEMAAKT!!!

  Onze vaders en opa's zaten dde

 • Cvdo

  Het coöperatieve is er binnen 5 jaar niet meer..
  DE SECTOR HEEFT T AL VAKER MEEGEMAAKT!!!

  Onze vaders en opa's zaten decennia bij de vergadering van de coöperatieve boerenleenbank..
  'cooperatieve winst niet uitkeren maar herinvesteren, de boeren zijn onze ruggegraat'.
  De boerenleenbank werd Rabobank,...
  Het coöperatieve lidmaatschap nummer werd een klantnummer....
  Nu zit je een 25 jarige stropdasdragende snotneus met 'mijnheer' en 'alstublieft' aan te spreken...

  Lees artikel 2 van de statuten van FC en overtuig jezelf!!!!

 • hylkema.l

  Boeren die zoveel kritiek hebben moeten zelf aan de slag om de wereld te verbeteren en niet altijd anderen de schuld geven.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.