Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

FrieslandCampina: energieneutraal met kleine windmolens

FrieslandCampina biedt haar leden de mogelijkheid zich binnen het Farm Energy-programma aan te melden voor kleine windmolens. Deze kunnen ingezet worden om het eigen bedrijf zelfvoorzienend te maken van energie, zo meldt de onderneming op haar website.

Het Farm Energy-programma is opgezet om leden-melkveehouders te stimuleren in de transitie naar groene energie. Naast grootschalige projecten als Solar voor zonnepanelen en Jumpstart voor mestvergisters biedt de zuivelonderneming melkveehouders vanaf de mogelijkheid zich aan te melden voor kleine windmolens.

Energieneutrale oplossing

De combinatie van kleine windmolens, met een ashoogte van 15 meter, met zonnepanelen creëert volgens de zuivelonderneming de optimale oplossing voor een energieneutrale boerderij. De combinatie voorziet de boerderij het hele jaar door van energie: de kleine windmolen produceert met name in de winter en de zonnepanelen voornamelijk in de zomer.

FrieslandCampina biedt deze optie aan zijn leden-melkveehouders in samenwerking met E.A.Z. Wind. Deze Nederlandse marktleider in kleine windmolens ontwikkelde deze nieuwe windmolen specifiek voor agrarische bedrijven. E.A.Z. Wind helpt veehouders bij de aankoop van een kleine windmolen van vergunning tot installatie.

Laatste reacties

 • niet

  Misschien hadden ze ook een betrouwbare partij moeten nemen voor de zonnepanelen. Wij moeten overal aan voldoen en overal certificaten bij hebben. En wat doen zij?? De goedkoopste partij met buitenlandse werknemers bij de melkveehouders de panelen laten leggen met grote gevolgen dat alles mis is!!! Goed werk FrieslandCampina!!! Oja foutje zal wel snel onder in de la liggen.

 • a van Gerwen

  €45.000, voor 30.000 kwh in een windrijke omgeving. Moet het tich heel wat jaartjes waaien voordat het terugverdiend is.

 • Firma Vellenga

  In Provincie Friesland zijn kleine windmolens niet toegestaan.... Wij proberen het al jaren aan te vragen.... Ja, tot 10 meter maar dat is niet rendabel. In Groningen mag je gewoon 15 meter dat zou voor ons wel uit kunnen. Hier waait het eigenlijk altijd wel

 • Gradje 1966

  Niet Hier ben ik het helemaal mee eens Bij ons is het precies het zelfde .
  De installatie bij ons werkt ook nog steeds niet volledig en ook nog niet afgewerkt

Of registreer je om te kunnen reageren.