Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Afromingspercentage fosfaatrecht vanaf donderdag 20%

De verhoging van het afromingspercentage bij de handel in fosfaatrechten gaat donderdag in.

De wetswijziging die vorige week met uitzonderlijke spoed door de Tweede en Eerste Kamer werd behandeld, wordt woensdag in de Staatscourant gepubliceerd, waarna de wetswijziging donderdag 13 juni in werking treedt. Met de wijziging moet bij iedere transactie van fosfaatrechten 20% worden afgeroomd naar de fosfaatbank, in plaats van 10% in de huidige wet.

Fosfaatrechten zo snel mogelijk onder plafond brengen

De maatregel wordt genomen om het aantal uitgegeven fosfaatrechten zo snel mogelijk onder het toegestane plafond van 84,9 miljoen kilo fosfaat te brengen. Met de maatregel wil landbouwminister Carola Schouten een nieuwe generieke korting op fosfaatrechten voorkomen. Het afromingspercentage wordt weer verlaagd als het aantal uitgegeven fosfaatrechten onder het plafond is.

Laatste reacties

 • a.t.herwijnen

  Boertje pesten zijn ze snel genoeg mee. Jammer dat er nog veel zijn die niet precies weten hoeveel rechten ze nu hebben. 4 jaar na datum!!!! . Zouden ze bij een controle dit wel op 1 dag kunnen bepalen of je teveel of te weinig rechten hebt gehad

 • velskamp

  Gewoon vasthouden die rechten valt er voor de staat ook niks te jatten!

 • 112

  mevrouw vermaas het aantal rechten doet er niet toe het gaat over het plafon van 84.9 miljoen . het uit gegeven aantal interesseert Brussel niet . we zitten +- 8 miljoen er onder . wat is het probleem ? volgens mijn boertje,s weg pesten

 • velskamp

  112 Kleptomanie is het probleem .

Of registreer je om te kunnen reageren.