Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Nieuw project richt zich op lagere gedwongen afvoer

Een nieuw project dat zich richt op verminderen van gedwongen afvoer van melkkoeien zoekt deelnemers in Utrecht en Limburg.

Het project wordt georganiseerd en begeleid door DLV Advies, MS Schippers en de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Volgens de organisatoren is een groot deel van de gedwongen afvoer het gevolg van infectieuze aandoeningen. Die infecties hebben een koegebonden of een omgevingsgebonden oorzaak. In het project ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gaat het over het verlagen van de infectiedruk door hygiënisch te werken.

Begeleiding

De veehouders krijgen inzicht in wat de onderliggende oorzaken van infecties zijn, waardoor het vee gedwongen wordt afgevoerd en wat met eenvoudige preventieve maatregelen op korte termijn bereikt kan worden. Verder krijgen de veehouders begeleiding en wordt er een nulmeting op basis van analyses voor het eigen bedrijf uitgevoerd. Daarmee kan de deelnemer direct aan de slag met de praktische en proactieve maatregelen uit het project en zijn de resultaten snel zichtbaar. Geïnteresseerde veehouders kunnen naar een van de informatiebijeenkomsten komen die binnenkort worden georganiseerd.

Lees ook: Meer afwijkingen in mineralenvoorziening in zomer

Laatste reacties

 • deB.


  En het volgende verdienmodel voor langs de rand mensen.... 1 melkveehouder, 3 "begelijders" stop met die onzin zeg

 • AA1

  weer een paar AASGIEREN die mee willen eten, met de GD voorop. boeren pas op uw kippen.en haal het paard van Troje niet binnen.

 • koestal

  Te hoog celgetal is vaak de reden van afvoer.

 • Jan-Zonderland

  Er zitten zo veel mannetjes en vrouwtjes op allerlei kantoren van allerlei instellingen, vooral overheids of semi overheidsinstellingen, die eigenlijk overbodig zijn maar door allerlei projectjes een/of onderzoekjes te verzinnen , proberen hun baantje in stand te houden. Uiteindelijk moeten al die lui wel een keer betaald worden. Waarvan ? Zie het artikel over een andere besteding van GLB gelden van vorige week. Door allerlei van dat geneuzel en het invoeren van allerlei regelneverij, waar ook weer hele legers van mensen aan verbonden zijn, houdt men de werkloosheid laag maar het is geen oplossing van het werkloosheidsprobleem. Uiteindelijk moeten die kosten door een steeds kleiner wordende groep primaire producenten opgebracht worden en dat houdt wel een keer op.

 • farmerbn

  Twee adviesverkopers samen met hygieneproductenverkoper bij elkaar. Ik weet de eindconclusie al. Koop producten van Schippers.

 • deB.


  En Schippers koopt jouw landbouwgrond wel weer op!! Compleet gestoorde situatie

 • koestal

  De nieuwe van Bakel

 • koestal

  De oorzaak van de problemen wordt toch weer de boer in de klompen of laarzen gestoken,de zgn. dikbetaalde onderzoekers blijven wel buiten schot.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.