Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

NVWA nog niet gestart met specifieke fosfaatcontroles

De NVWA is nog niet gestart met specifieke controles op de naleving van het fosfaatrechtenstelsel.

In maart zijn RVO.nl en de NVWA begonnen met het maken van een risicoanalyse. Op basis hiervan worden bedrijven geselecteerd waar de NVWA inspecties zal uitvoeren.

Bij de controle of melkveebedrijven niet meer vee houden dan ze op basis van het aantal beschikbare fosfaatrechten kunnen houden, wordt gebruik gemaakt van gegevens van RVO.nl, I&R rundvee en gegevens van zuivelondernemingen over de hoeveelheid aangeleverde melk.

Verder dan 1 jaar terug

De NVWA kan naast de gerichte controles op het fosfaatrechtenstelsel ook bij andere inspecties op de mestwetgeving naar de naleving van het fosfaatrechtenstelsel kijken. Bij de controles kan verder dan 1 jaar teruggekeken worden. Zo kan er in 2020 ook nog worden gehandhaafd op naleving in 2018.

Strafrechtelijk vervolgd

BIj het fosfaatrechtenstelsel wordt strafrechtelijk vervolgd. Als er een overtreding wordt geconstateerd wordt proces verbaal opgemaakt, waarna het Openbaar Ministerie beslist of en welke straf wordt opgelegd.

Bezwaarproducedures
Bij het handhaven van het fosfaatrechtenstelsel wordt rekening gehouden met bedrijven die nog altijd niet definitief weten hoeveel fosfaatrechten ze krijgen, omdat er nog bezwaarproducedures lopen.

Laatste reacties

  • koestal

    Alles staat geregistreerd ,bij het ministerie.

  • koestal

    Laat ze eerst maar eens op vakantie gaan.

  • wmeulemanjr1

  • cornelis 22

    Driekwart van de cocaine handel wordt ook niet vervolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.