Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Keurentjes: FrieslandCampina terug op weg omhoog

FrieslandCampina Is door het dal heen. Dat zegt coöperatievoorzitter Frans Keurentjes in een interview met de Leeuwarder Courant.

Hij baseert zich op zowel de verkoopcijfers als op het sentiment onder de leden. Volgens Keurentjes hebben diverse leden die vorig jaar zijn vertrokken (vooral naar A-ware) daar spijt van, en zouden ze wel terug willen. Ze zouden ze realiseren dat ze het bij FrieslandCampina toch beter hadden. Daarnaast heeft de directie weer betere grip op het bedrijf en loopt het zakelijk gezien weer beter.

Betere halfjaarcijfers

Keurentjes mag nog geen resultaten noemen, maar volgens hem zullen de eind juli te publiceren halfjaarcijfers een stuk beter zijn. Dat komt volgens hem omdat de marktaandelen van FrieslandCampina-producten stijgen en verkopen omhoog gaan. Daarbij is het Planet Prooftraject een succes, zowel bij de consument, als bij de leden. Al bijna 600 zouden meedoen. Planet Proof zou zich ontpoppen tot hét duurzaamheidskeurmerk in de zuivel, aldus de RFC-voorzitter. Hij herhaalt ook nog eens dat de aanhoudende geruchten over een geplande beursgang van FrieslandCampina onzin zijn. “Totaal niet aan de orde,” stelt hij.

Laatste reacties

 • jocox

  Noblesse oblige !

 • farmerbn

  Minder melk ophalen bij de boeren en toch een hoger marktaandeel en hogere verkopen? Ik geloof niet in zijn sprookjes.

 • Dus de interim-prestatietoeslag wordt weer als vanouds??
  Zal er rekening mee houden!!

 • jorn

  mooi bericht op de dag dat het engro aandeel weer bijna 5% daalde ging de eerste 24 maanden nog maar 10 miljoen per maand er van af dit jaar 18.8 miljoen per maand. niet verwonderlijk als je liegt in je engro jaar verslag (2018) over weide gang , en je landbouw oppervlakte. Nog 6 zulke maanden en de 440 miljoen is weg!

 • jorn

  update 17-5 vandaag engro 4.99% omlaag (5.6 miljoen RFC armer)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.