Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Weinig beleving in handel met fosfaatrechten

Het is heel erg rustig in de handel met fosfaatrechten. Handelaren zien dat er bijzonder weinig gebeurt. Kopers hebben geen haast en verkopers wachten op een hogere prijs.

Handelaren zien op dit moment weinig redenen waarom de prijs duidelijk gaat stijgen of dalen. Omdat het zo rustig is in de markt, is er ook geen aanleiding voor een prijswijziging. De huidige prijs ligt tussen de € 167 en € 170 per netto kilo fosfaat. Daarmee blijft de prijs nog altijd ruim onder het niveau van een jaar terug.

Lees verder onder de grafiek.

Weinig vraag naar fosfaatrechten

Melkveehouders die nog fosfaatrechten willen verkopen, wachten op een hogere prijs. Zij hebben bijvoorbeeld € 200 per netto kilo in hun hoofd, maar die prijs is, zeker op de korte termijn, niet realistisch. Verderop in het jaar, als de noodzaak om bij te kopen of leasen groter is, kan de prijs wat oplopen door een betere vraag. Voorlopig is daar echter geen sprake van.

Leaserechten

In de markt voor leaserechten is het heel erg rustig. Er is wel wat aanbod, maar er wordt nauwelijks gehandeld. Prijzen voor leaserechten liggen rond de € 33 per netto kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • tinusje

  zal van trend melkprijs afhangen en prijs vaarzen welke kant het opgaat...

 • Gradje 1966

  In het zuiden zijn veel stoppers die moeten allemaal van hun rechten af ik verwacht zeker geen stijging van de prijs . Ik hoop dat de handelaren die de rechten nu vast houden de broek flink scheuren zodat ze geen rechten meer op kunnen kopen deze heren houden de prijzen kunstmatig hoog en dit moest verboden worden het eerlijkst was via een beurs zonder makelaar en handelaar

 • Koen Franken

  Je HOEFT niet bij een makelaar te kopen , je kan ook rechtstreeks zonder tussenkomst van een makelaar kopen . Die keuze maak jezelf .

 • koestal

  Makelaars proberen de prijzen hoog te houden.

 • info58

  @Gradje, gemiste kans voor de dames en heren. De milchborse heeft in Duitsland prima gewerkt en was ook Brussel proof

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.