Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Melkaanvoer neemt ook in februari toe

De Nederlandse melkaanvoer is ook in februari gegroeid. In deze maand lag de dagproductie op ruim 38.800 ton. Dat is de grootste productie sinds juli vorig jaar.

Hoewel de melkaanvoer een groei laat zien, blijft de productie nog wel achter bij vorig jaar. Toen werd in februari nog meer dan 39.500 ton melk per dag opgehaald. Wel is het verschil met een jaar terug een stuk kleiner dan in de afgelopen maanden. De kou in februari vorig jaar is hier deels debet aan.

Het vetpercentage bleef in februari stabiel op 4,53. Dat komt neer op 49.241 ton. Het is overigens al de vierde maand op rij dat het vetpercentage niet of nauwelijks beweegt. In december ging het vetpercentage heel ligt omhoog naar 4,54, maar in november, januari en afgelopen maand werd 4,53% vet geleverd.

In totaal werd in februari 1,086 miljoen ton melk geproduceerd. De laatste keer dat de melkaanvoer in februari lager uitkwam, was in 2015 toen het melkquotum nog niet was opgeheven. In dat jaar kwam de totale melkproductie in februari niet verder dan 953.890 ton. Dat was tevens de laatste keer dat de maandproductie onder 1 miljoen ton lag.

Eén reactie

  • vwv

    Voorlopig gewoon al 2mnd dik onder vorig jaar jaa...

Of registreer je om te kunnen reageren.