Foto: FrieslandCampina RundveeNieuws

FrieslandCampina zoekt terrein voor nieuwe fabriek

De zuivelcoöperatie zoekt plek voor een nieuwe duurzame zuivelfabriek in Nederland.

Er is nog geen voorkeur voor een specifieke locatie, wel is het de bedoeling dat de fabriek duurzaam, bereikbaar, opschaalbaar en geschikt moet zijn om er alle soorten zuivel te verwerken.

Verwerking ledenmelk

“De productielocatie is bedoeld voor de verwerking van ledenmelk tot dagverse zuivelproducten, ingrediënten die worden gebruikt voor de productie van kinder- en ouderenvoeding, en voor de productie van kaas. Bij de ontwikkeling staan de nieuwste inzichten op het gebied van technologie en duurzaamheid centraal,” aldus het bericht dat FrieslandCampina heeft laten uitgaan. Binnenkort begint het sonderen van provincies en gemeenten die mee willen werken aan de zoektocht naar een geschikte plek.

Speciale melkstromen

De nieuwe locatie moet FrieslandCampina helpen om flexibeler te worden als het gaat om de verwerken van producten. Reden is de toenemende vraag naar speciale melkstromen en een verwachte verdere aanvoergroei in de komende jaren. De potentiële omvang van de nieuwe fabriek en de gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid en techniek, maken het nodig dat wordt gekozen voor nieuwbouw.

Hoe groot de fabriek in eerste instantie moet worden en hoeveel er voor moet worden geïnvesteerd, houdt FrieslandCampina nog even voor zich.

Beheer
WP Admin