Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Kalverimport uit België ruim verdubbeld

Het aantal geïmporteerde kalveren voor de vleeskalversector lag vorig jaar met 806.687 ruim 51.000 hoger dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit cijfers van RVO.nl. De belangrijkste oorzaak van de stijging is de afname van de Nederlandse melkveestapel. Opvallend is de stijging in de aanvoer vanuit België. Met 117.002 kalveren zijn er 2,5 keer zoveel Belgische kalveren opgezet als in 2017. Het aandeel Deense kalveren daalde licht, mede doordat de Deense overheid mogelijkheden zoekt om stierkalveren in eigen land af te kunnen mesten.

Ierse kalveren

Vanuit Ierland zijn afgelopen jaar 10.625 kalveren meer ingevoerd. De periode waarin Ierse kalveren naar Nederland vervoerd werden was ook een paar weken langer dan andere jaren.

Aanvoer vanuit Polen

De aanvoer vanuit Polen bedroeg 2.032 kalveren, een minimaal aantal in vergelijking met de 30.000 tot 40.000 van een aantal jaar geleden. Naast het feit dat Polen de eigen stierenmesterij stimuleert, zijn de grote en goedkope Poolse kalveren gewild in Spanje.

Laatste reacties

  • Alco

    Is toch wel een teken dat fosfaatplafond voor melkvee niets met plaatsing van mest te maken heeft.

  • Nee en ook niet met vleeskalveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.