Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Lichte verbetering in IBR-situatie

In het derde kwartaal 2019 blijkt 75% van de melkveebedrijven IBR-vrij te zijn of de IBR-status onverdacht te hebben.

Dat is 2% meer dan in het tweede kwartaal 2019. Dat blijkt uit cijfers van de Diergezondheidsmonitoring van Royal GD. Ook in het eerste kwartaal van 2019 stond de teller op 73%. Verder lijkt er enige verbetering bij de vrijwillig deelnemende niet-melkleverende bedrijven. Daarvan is 20% IBR-vrij of onverdacht. In het eerste kwartaal was dat nog 16%.

Voor BVD is er geen beweging in de percentages. Over de drie eerste kwartalen meldt de Diergezondheidsmonitoring steeds 73% van de melkveebedrijven als BVD-vrij of onverdacht. Voor de niet-melkleverende bedrijven is dat 15%.

Laatste reacties

  • Toon van Hoof .
    Bestrijden van IBR en BVD is alleen mogelijk als ook de Kalver en Rundvlees sector in een plan van aanpak mee doen , Wat we nu aan het doen zijn is dweilen met de kraan open. Zoals het nu ingericht is komt het niet goed en blijven we kosten maken en komen we nooit tot een eradiatie.

  • Schaap1975

    Beste Toon van Hoof, ik zie en hoor dat vanaf 2015 van heinde en ver het melkvee wordt aangesleept. Dus niet de vinger naar een ander wijzen als je als melkveesector nu veel meer verslepingen van vee hebt!!

  • Bolder01

    Niet vergeten hè wat denk je zelf , er is nooit de schade afgewikkeld die Bayer heeft veroorzaakt met vervuild vaccin, zodoende krijgt men toch nooit de volle 100 procent medewerking , en dan nog zoveel inport, ,KOMT TOCH NOOIT GOED

Of registreer je om te kunnen reageren.