Rundveehouderij

Nieuws

HHH-show van start

Young Breeders trappen tweedaagse Holstein-keuring af.

Jonge koeienfokkers staan klaar voor de keuring van de Young Breeders van de Holland Holstein Herds (HHH) in Zwolle. De publieke belangstelling komt op vrijdag 6 december al goed op gang voor de jongelui die voor de exterieurkeuring en een beoordeling op het toiletteren van de pinken aanwezig zijn.

553 runderen op HHH-show in Zwolle

In de veehallen staan de melkkoeien voor de keuring van zaterdagdag al schoon gewassen aan de balie. Onder andere oud-NRM-kampioene Hellen 589 (vader Shottle) staat er volgens de kenners fraai voor. Ook Drakkar Bulona (vader Lotta Hill), de reserve kampioene van de laatste NRM, maakt al vroeg indruk met haar diepe ribben en fraaie uier.

In totaal zijn 553 dieren opgegeven voor het tweedaagse evenement. Tevens zijn er drie dochtergroepen aanwezig van Unix, Pepper en Solero. De zes jaar oude Solero-dochters vallen op door hun beste uiervorm, goede conditie en melkrijke uiterlijk waar iedere veehouder mee uit de voeten kan.

Of registreer je om te kunnen reageren.