Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Melkaanvoer naar laagste niveau van dit jaar

De Nederlandse melkaanvoer kwam in oktober uit op gemiddeld 36.480 ton per dag.

Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Dat de melkaanvoer terugloopt in oktober, is niet gek. Over het algemeen ligt de melkaanvoer in oktober al wat lager dan in de voorgaande maanden. Wel werd in oktober van dit jaar meer geproduceerd dan in dezelfde maand vorig jaar, want toen kwam de gemiddelde productie per dag niet verder dan 35.770 ton.

Productie lager dan vorig jaar

In totaal werd in oktober 1,13 miljoen ton melk opgehaald bij de Nederlandse melkveehouders. Dat is weliswaar iets meer dan in september, maar omdat oktober een dag meer telt, komt de productie per dag iets lager uit. In totaal is in de eerste tien maanden nu 11,52 miljoen ton melk gecollecteerd. Een jaar geleden was dat nog 11,68 miljoen ton.

Vetproductie schiet omhoog

De vetproductie ging in oktober duidelijk omhoog. In totaal werd 50.746 ton melkvet geproduceerd, wat neerkomt op een vetpercentage van 4,49%. In september was dit percentage nog 4,35%. De laatste keer dat het vetgehalte in de melk zo hoog was in oktober, was in 2012. Over het hele jaar gezien ligt het vetpercentage nu op 4,39%, waar dat een jaar terug nog 4,33% was.

Laatste reacties

 • deB.


  Mooi zo, laat maar in elkaar klappen

 • eja

  en nog kan RFC de boel niet slijten!!!
  wat een impotente organisatie!!!

 • deB.


  Ja wat is het nu..de ene broddelsite zegt daling, terwijl de ander een stijging ziet

  Nogmaals wat een geneuzel op al de ''boeren'' sites .. Ook hier zitten teveel mensen die van de sector vreten maar totaal niets toevoegen.

 • Frank Bussink

  @deB.: Het is maar net hoe je er naar kijkt. Als je naar het aantal geleverde kilo's kijkt, werd in oktober meer geproduceerd dan in september. Wij rekenen het echter altijd terug naar de productie per dag, omdat je op die manier beter kunt vergelijken met andere maanden.

 • deB.

  dat is naar mijn mening de juiste methode om te volgen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.