Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Voorschot Cono Kaasmaker € 2,00 lager

De voorschotprijs van kaasmaker Cono over december daalt met € 2,00 per 100 kilo naar € 35,55. Leerdammer houdt melkprijs gelijk.

De voorschotprijs van kaasmaker Cono over december daalt door het wegvallen van de wintertoeslag en het verhogen van de prijzen voor vet en eiwit.

De genoemde prijs is de kale voorschotprijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL. De maximale voorschotprijs komt uit op € 38,30 per 100 kilo. Over het hele jaar is de Cono-voorschotprijs € 2,37 per 100 kilo lager dan in 2017.

Lees meer nieuws over Cono Kaasmakers

Leerdammer

Bel Leerdammer houdt de melkprijs over december 2018 gelijk. Melkveehouders met 800.000 kilo melk ontvangen een kale melkprijs van € 35,08 per 100 kilo. Bij 1,1 miljoen kilo is dat 20 cent meer. De maximale melkprijs bedraagt dan € 37,88 per 100 kilo. Gemiddeld over het hele jaar 2018 betaalt Bel € 2,57 per 100 kilo minder dan in 2017.

Laatste reacties

 • gjh

  Leerdammer zal wel moeten door het arrogante achterbaks domme beleid want de recht zaken, leveranciers verenigingen en boeren die weg willen en gaan komen ze in het nauw. Het zakken vullen over de rug van boer is voorbij. Het liegen houd een keer op.

 • deB.


  Vreemd dat dit medium boerderij weer achterop is, met berichtgeving omtrent leveranciers ver. wat links en rechts vandaag te lezen is.

 • Attie

  Leveranciers vereniging ????

 • koestal

  Had ik niet verwacht,eentje moet toch de hoogste zijn.

 • gjh

  voor alle duidelijkheid over de leveranciers vereniging van Leerdammer zie MELKVEE.NL

 • Attie

  Zo, dat wordt menens gjh, geen gek idee heb er ook wel eens aan gedacht . Wel een goed moment om er nu over na te denken..

 • mts.fox@comweeweb.nl

  Eveneens vreemd dat dit medium over de laatste melkprijzen van bijna alle verwerkers bericht, behalve over DOC/DMK en A-ware......

 • Mooi initiatief om leveranciersvereniging op te richten...tegenwoordig kan via de app snel gecommuniceerd worden en er weerstand geboden worden aan alle kostprijsverhogende onzin die over ons wordt uitgegoten....betalen voor extra eisen boven de 37cent wat de kale basisprijs is....

 • Bennie Stevelink

  @gjh, jullie hadden toch al de DDB die voor jullie de melkprijs zou onderhandelen? Daar komt nog bij dat die ook al ervaring hebben met het organiseren van een melkstaking. Waar zitten ze?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.