Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Volle bak bij eerste bijeenkomst Leerdammer-leveranciers

De eerste bijeenkomst van Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC) was een doorslaand succes.

Dit melden boeren die aanwezig zijn geweest. Volgens voorzitter Corné Vermaat waren er ruim 200 aanwezigen. Na de bijeenkomst in Dalfsen volgen nog 3 vergaderingen: in Tuil, Scherpenzeel en Giessenburg. Bel Leerdammer telt tussen de 1.000 en 1.100 leveranciers. Als de opkomst zo blijft als tijdens de eerste bijeenkomst, dan worden alle leveranciers gemakkelijk bereikt, meent Vermaat.

Corné Vermaat - Foto: Herbert Wiggerman
Corné Vermaat - Foto: Herbert Wiggerman

Positieve sfeer

De sfeer in Dalfsen was positief, ook al was het zo vol in de zaal dat veel mensen moesten blijven staan. Het aantal opgaves om lid te worden verloopt volgens de LVLC helemaal boven verwachting. Op Facebook is al 2 jaar lang een besloten groep rond de LVLC actief met nu 385 leden.

Niet tot doel om zich af te zetten

Vermaat benadrukt dat de LVLC niet het doel heeft om zich af te zetten tegen Bel Leerdammer, maar dat wel wordt gestreefd naar een volwassener relatie met Bel Leerdammer en naar meer transparantie van de zijde van de kaasmaker. Vermaat: “We willen eerder worden betrokken bij de plannen van het bedrijf voor bijvoorbeeld andere melkstromen en extra eisen. Ook willen wij daar een eerlijke vergoeding voor ontvangen.”

Management staat open voor gesprek

Naarmate de tijd verstrijkt, merkt de LVLC dat het management van Bel Leerdammer steeds meer openstaat voor een gesprek, vertelt Vermaat. De vereniging heeft echter afgesproken dat dat pas zal gebeuren na afloop van de ledenbundeling. De LVLC is overigens niet de allereerste bundeling van leveranciers. Tot ongeveer 2010-2011 was met name in de Gelderse Vallei ook een leveranciersvereniging actief.

Laatste reacties

 • evert-jan

  Super mooie opkomst !!!!op de site v lvlc staan de volgende bijeenkomsten in Tuil,Scherpenzeel en Giesenburg

 • mtseshuis

  Hoop dat jullie wat gaan bereiken, want dat opent ook deuren bij andere fabrieken!

 • 200113528

  het is heel simpel. Wij leveren niet aan bel, maar iedere veehouder heeft belang bij krachten bundeling. Dus maak er wat van jongens. Er tegen aan en gaan met die banaan

 • ,

  Goed bezig

 • gerben5

  Krachtenbundeling? Als in een coöperatie?

 • RIEN65

  Zo zie je maar dat je leverancier niets maar dan ook helemaal niets hebt te vertellen. Ook deze wanhoopsdaad als collectief gaat hier niets aan veranderen.

 • gjh

  super actie mannen laat dat walgelijke volk maar eens flink kramperen de zakkenvullers. Dan kunnen ze hun open dialoog eens op volgen waar dat arrogante volk het altijd over heeft.

 • Attie

  In Tuil ook een volle melkbus?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.