Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

De Natuurweide wil met actie bioboer redden

De vereniging van biologische melkveehouders Natuurweide lanceert de actie Red de Bioboer. Doel is te voorkomen dat een aantal melkveehouders hun biologische melkveebedrijf moet sluiten.

Zowel burgers als boeren kunnen steun betuigen door donateur en/of lid te worden van de Natuurweide. De actie wordt ondersteund door Greenpeace Nederland, Milieudefensie en Wakker Dier.

Werken aan passendere wetgeving voor bioboer

De Natuurweide wil met de actie het publiek informeren en roept burgers op zich achter de biologische melkveehouderij te scharen. Zo wil de belangenorganisatie zorgen voor een passendere wetgeving, die bijdraagt aan een systeemverandering in de Nederlandse landbouw. Daarmee wordt volgens hen voorkomen dat koplopers in de kringlooplandbouw het onderspit delven.

De bedoeling is om met het opgehaalde geld de hardst getroffen bedrijven een steun in de rug geven. Daarnaast is volgens de organisatie de lobby voor het behoud van het biologische gedachtegoed hard nodig.

1 op 20 bioboeren vreest faillissement

Op de website van Red de Bioboer doen een aantal getroffen biologische melkveehouders hun verhaal. ‘Shitbeleid’ zou 1 op de 20 bioboeren bedreigen met een faillissement.

Dat de Natuurweide zich naast boeren ook op burgers wil richten, liet de belangenvereniging eerder al weten in haar ledenblad. Zo wil de organisatie een ANBI-status krijgen met als doel het maatschappelijk belang en daarnaast de belangenbehartiging van de leden. Op de volgende ledenvergadering op 11 april moet hierover nog een definitief besluit worden genomen.

Laatste reacties

 • mts_kuijpers

  Hoezo onterecht laten bloeden? Bio-koe produceert toch ook fosfaat. Bio-bedrijven zijn al ontzien in de korting omdat zij over het algemeen grondgebonden zijn. Nu zal het blijken hoeveel euri’s de “groene Nederlander” wil uitgeven aan haar idealisme!

 • Alco

  Als dit maar niet zal geschieden door gangbaar in het diskrediet te zetten.

 • Gradje 1966

  Wat zijn dit voor jankers ze doen net alsof ze beter zijn dan gangbaar maar dat is niet zo. Deze groep vervuild net zoveel of meer dan gangbaar Er worden veel meer km gereden om bio melk , groent en akkerbouw producten bij elkaar te rijden en vervolgen te verwerken en in de schappen te krijgen .
  Onkruid bestrijding is bij bio vele malen eggen en schoffelen niet met de hand maar met de trekker . Minder productie dus minder Co2 vastlegging per ha

 • bas123

  Jammer voor de Bio-boeren, maar de consument betaald er niet voor.
  De extra inspanningen worden niet vergoed. Geldt ook voor alle andere verduurzamingsproducten, De supermarkt bepaald de prijs
  De Boer moet meer doen voor minder geld

 • mtsvanderburg

  Ga hier geen strijd voeren over wat beter is, het is dus ook niet handig om als bio boer te zeggen dat je moet bloeden voor de uitwassen van de gangbare veehouderij. Als minderheid moet je onderling geen ruzie maken. We weten allemaal wie daar de vruchten van plukken.Bovendien ben ik er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren. En dat we dus elkaars positieve kanten moeten benadrukken ipv de tegenstellingen steeds op te zoeken

 • De bioboeren wilden toch niet uitbreiden? Dan hebben ze toch de rechten van 2015 gehad? Wat is dan het probleem? Zij zijn toch geen 8,3 % gekort?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.