Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Storingen leggen I&R-meldsysteem 4 dagen plat

Een storing in de uitwisseling van I&R-gegevens tussen CRV en RVO.nl heeft er de afgelopen 4 dagen voor gezorgd dat rundveehouders geen kalveren konden aanmelden of wijzigingen doorgeven.

Door deze storing was het melden van runderen ook niet via andere managementsystemen mogelijk. Op vrijdagmiddag 31 augustus liep het systeem vast, pas aan het eind van maandagmiddag 3 september konden de eerste veehouders weer meldingen doorgeven. Lang hebben ze er geen gebruik van kunnen maken. Dinsdagochtend 4 september trad eenzelfde soort storing op. Die tweede storing werd sneller verholpen.

Stier- en kruislingkalveren langer aanhouden door storing

Wat precies het probleem was, kunnen RVO.nl en CRV niet zeggen. Voor rundveehouders betekent de dagenlange storing dat zij af te voeren stier- en kruislingkalveren langer moeten aanhouden; de melddatum geldt sinds begin dit jaar als geboortedatum.

Telefonisch meldsysteem werkte niet goed

In het weekeinde bestond de mogelijkheid om de meldingen telefonisch te doen, maar ook dat systeem werkte niet naar behoren. Veehouders maken zich daarom zorgen of alle meldingen wel goed doorgekomen zijn. Zo zien ze wel de melding bij CRV maar niet bij RVO.nl. Met een wettelijke meldtermijn van 3 werkdagen betekent het dat een kalf dat donderdag 30 augustus werd geboren en op dinsdag 4 september pas gemeld kon worden, buiten die 3 dagen valt.

RVO.nl en CRV willen snel duidelijkheid voor rundveehouder

RVO.nl en CRV kijken naar de gevolgen van de storingen voor de meldingen en daarover zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Een termijn kon de woordvoerder van RVO.nl daarbij niet noemen.

Laatste reacties

 • 8911077012

  geen zorgen nu krijgen we 3% op toeslag rechten ???!!!

 • koestal

  Heeft Carola Schouten nog niet boos gereageerd ? Direct op de televisie en onmiddelijk alle boeren blokkeren.En zeggen ik vind het erg vervelend.

 • farmerbn

  Staat die Schouten mooi voor paal. Boeren met een computerstoring zijn meteen fraudeurs en crimineel maar weekend-vierende computermannetjes van de Ien R niet.

 • hollandagri

  Laat privaatrechtelijke maatregel #kalfok de storingsdagen in mindering brengen op de aanvraag, cq de acceptatie op de verzamelcentra over 10 dagen anders organiseren.

 • hollandagri

  website rvo werkte maandagavond deels wel, maar er komen geen retourmeldingen door naar managementpakket waardoor geboortebewijzen niet geprint kunnen worden

 • jan1

  Die duidelijkheid van RVO en CRV zal nog wel een paar weken op zich laten wachten en dan zijn de stierkalveren inmiddels zover dat ze toch niet na 14 dagen maar pas na 21 dagen weg kunnen.

  vind de tubnail naast de reactie wel mooi. " RUNDVEEHIOUDERIJ: Snel I&R blokkade opheffen kost € 225

 • En VKI-meldingen doen moest via INFORUND. Dit werd ook slecht gecommuniceerd.

 • Het wordt echt tijd dat crv het alleen recht eens word ontnomen.
  Egbert succes!@

 • wienbemelmans

  Ik heb nog niks gelezen over de computer storing bij I en R het zijn nu ook grote
  fraudeurs , zo werden wij ook direct bestempelt benieuwd of we iets horen van
  sorry.

 • info519

  is schouten al naar brussel om dit falen van rvo toe te lichten en excuus naar boeren?

 • Bastiaansen

  Een kalf dat donderdag is geboren en dinsdag aangemeld is binnen de 3 Werkdagen gemeld

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.