Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Orbeseal moeilijker verkrijgbaar

Diergeneesmiddelenfabrikant Zoetis heeft problemen met het leveren van Orbeseal, een injector voor het antibioticavrij droogzetten van koeien.

De fabrikant kampt met voorraadproblemen door een wereldwijde grote vraag naar de droogzetter. Daar kwamen kwaliteitsproblemen in de productie bij, waardoor Zoetis de achterstand in de voorraad niet op korte weggewerkt krijgt.

Meer leveranciers met productieproblemen

De productieproblemen gelden ook voor andere leveranciers van antibiocavrije droogzetters. Aan deze producten worden hoge kwaliteitseisen gesteld, waardoor een productiebatch bij de minste afwijkingen afgekeurd en weggegooid moet worden.

Bestel Orbeseal op tijd

Zoetis adviseert veehouders daarom vroegtijdig nieuwe voorraad te bestellen. Ook een overleg met de dierenarts over alternatieve keuzes om koeien zonder antibiotica droog te zetten, voorkomt problemen.

Laatste reacties

  • Klaasvaak

    Dit speelt al een paar maanden....

  • Jan Mark

    klopt

  • Noroseal werkt ook en is goedkoper

  • Attie

    De orbeseal tube is makkelijk te ontluchten, minder hard.

Of registreer je om te kunnen reageren.