Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Kleine plus voor A-ware

Zuivelbedrijf Royal A-ware zet met de melkprijs voor augustus een kleine stap omhoog (€ 0,10) naar maximaal naar € 38,50 per 100 kilo.

Dit is inclusief alle toeslagen en bij 1,1 miljoen kilo melk. De kale melkprijs exclusief toeslagen bedraagt € 34,21 per 100 kilo. Dit is bij 800.000 kilo melk. A-ware beweegt hiermee meer dan FrieslandCampina, die voor augustus gelijk blijft en een maximale prijs betaalt van € 36,74 per 100 kilo, maar minder dan DOC Kaas, die met € 1,04 plust naar maximaal € 36,44 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • RIEN65

  Een kale melkprijs van € 34.21 t.o.v. een voorschotprijs van € 35.75 bij FC.
  Ik snap die overstappers niet.

 • Zuperboer

  Ach Rien65, dat is van alle tijden. Hier (West-Achterhoek) stapten rond 1995 ook tientallen zgn. GROTE Jongens op en zij gingen naar DOC. Daar kreeg je goud voor je melk. Wij waren de domme boeren, die géén of niet genoeg ondernemer waren. Het resultaat kennen we. Velen gingen via Lyempf.... en Steegro naar..... AWARE. Al die tijd natuurlijk flink veel meer melkgeld gebeurd, alleen ik hoor ze er nooit meer over praten. Toen wij onze melkveehouderij verkochten voor een verhuizing was de eerste vraag die bijna elke potentiele koper ons stelde dezelfde, nl.... Is er een lidmaatschap van Friesland op het bedrijf?! Het is lastig om altijd alles voor iedereen goed te doen en dat zal ook wel zo blijven. Het is te hopen dat de familie Anker er is voor de melkveehouder dan komt alles zeker goed. Of zouden die ook Eigen Vermogen willen vergaren? Het is hun goed recht. Het zal op termijn belangrijk blijken te zijn dat er coop's blijven, tenminste dat zegt mijn voorgevoel me.

 • Alco

  @Zuperboer. Tot voor kort was de vraag nog of er een lidmaatschap van de RFC bij te krijgen was.
  Nu is dat compleet omgeslagen.
  Je kunt wel zeggen dat het van alle tijden is, maar het baart mij zorgen.
  Ik heb nu zoiets van: "De hoogmoed (China e.d.)komt voor de val".

 • avdbos1212@gmail.com

  Volgens mij gemiddelde boer bij aware is meer dan een miljoen en met hun kwantum toeslag snap ik het wel

 • koestal

  Dat schiet lekker op.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.