Rundveehouderij

Nieuws 10 reacties

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs naar € 37

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor gangbare melk in september met € 1,25 naar € 37 per 100 kilo. De biologische garantieprijs wordt met € 2,25 verhoogd naar € 47 per 100 kilo.

Als reden voor de verhoging noemt FrieslandCampina dat de zuivelbedrijven waar FrieslandCampina zich aan spiegelt, hun zullen prijzen verhogen omdat de markt positief gestemd is. Bij de prijs voor biologische melk is sprake van een correctie omhoog.

FrieslandCampina neemt voortouw

Hoewel FrieslandCampina verwacht dat concurrenten hun melkprijs ook zullen gaan verhogen, neemt FrieslandCampina deze maand wel het voortouw. Concurrent Arla verhoogde de melkprijs in augustus met € 1,03 naar € 34,24 per 100 kilo (bij een jaarlevering van 800.000 kilo per jaar). Toen hield FrieslandCampina de melkprijs gelijk op € 35,56 per 100 kilo (ook bij een jaarleverantie van 800.000 kilo). Voor september houdt Arla de melkprijs gelijk en ziet FrieslandCampina aanleiding om te verhogen. Van de Duitse en Nederlandse concurrentie zijn nog geen september-melkprijzen bekend.

Sinds het prijsdal in mei heeft FrieslandCampina de prijs voor gangbare melk nu in totaal met € 3 per 100 kilo verhoogd. De prijs voor biologische melk zat bij FrieslandCampina in augustus in een dip.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Nu de interimuitkering nog als meevaller in deze droge tijd. Of vormt deze voor FCDF ongewone melkprijsverhoging, want voor de markt uit, het ultieme smeermiddel voor een tegenvallende boodschap a.s. woensdag.

 • Gerd

  Müller Milch biedt de Engelse boeren 3 jaarcontracten aan met een vaste prijs van 32,2 cent. MM heeft een langlopend contract bij Lidl

 • husky007

  En hoe is de kostprijs daar?

 • J.W. de Kloet

  denk dat super boer gelijk heeft

 • kleine boer

  Nabetaling word gewoon 1-1.5 ct met verhaal erbij dat het beter word als de rfc plannen doorgaan.... enin 2019 betalen ze iets minder garantie uit en maken zou kunstmatig de nabetaling hoger en zeggen zie we hebben gelijk gehad...

 • koestal

  Dit is klasse.

 • xw

  koestal, zo is 't. Ga het maar eens vergelijken met de anderen. En dan met name die particulieren. Weet iemand of die 30-08 ook een interim uitkering uitbetalen.

 • Jaap39

  Friesland Campina betaald mee van beste prijzen van Europa. Nu de rest nog.

 • wmeulemanjr1

 • Marco22

  Ons is beloofd bij de fusie dat ze Champions league waren en geen hoofdklasse C.
  Maar nog zelfde prijzen als in 80' En wel duurzaamheid prediken=krom. Ondertussen dus steeds maar inzetten op schaalvergroting. Hoe duurzaam is DAT.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.