Foto: Google Streetview RundveeNieuws

Friese boeren niet eens met plannen waterschap

Het waterschap in Friesland heeft het proces stilgelegd om kilometers aan natuurvriendelijke oevers aan te leggen aan de Opsterlandse en Schoterlandse Compagnonsvaart.

De weerstand bij melkveehouders in de regio is te groot. Dat meldt het Friesch Dagblad. Een mediator moet de verhouding tussen boeren en waterschap herstellen en kijken naar alternatieven.

Vaarten verbreden

Het waterschap wil over een lengte van enkele kilometers flauwe taluds aanleggen. Daarvoor moeten de vaarten worden verbreed. Het plan hangt samen met de Europese Kaderrichtlijn Water waarin eisen worden gesteld aan de waterkwaliteit. Waterschap en de eigenaren van de grond komen echter niet tot overeenstemming.

Waarom partijen het niet eens worden, staat niet in het artikel vermeld. Volgens het Friesch Dagblad heeft het waterschap al veel geld in het project gestoken. De voorbereidingskosten liggen op € 195.000 en daar zou nu ook nog eens € 11.000 aan kosten bijkomen om het proces vlot te trekken.

Partijen zijn in gesprek

LTO laat op vragen van Boerderij weten nu niet te willen uitweiden over waarom de boeren niet akkoord gaan met de plannen van het waterschap. Wel bevestigt de belangenorganisatie dat LTO en het waterschap nog steeds met elkaar in gesprek zijn om te komen tot een oplossing.

Beheer
WP Admin