Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Flinke winststijging voor Ausnutria

De winst van Ausnutria Dairy Corporation over de eerste helft van 2018 steeg naar € 34,3 miljoen.

Het gaat om een stijging van 73,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet is met 51,6% gestegen naar € 334 miljoen.

De verbetering van de financiële cijfers is volgens de onderneming voornamelijk een gevolg van de stijgende verkoop van haar baby- en kindervoedingsproducten onder eigen merk op basis van koe- en geitenmelk.

Tekst gaat verder onder foto

Kabrita voor babyvoeding op basis van geitenmelk droeg in belangrijke mate bij aan de positieve ontwikkeling van de financiële cijfers. - Foto: Boerderij
Kabrita voor babyvoeding op basis van geitenmelk droeg in belangrijke mate bij aan de positieve ontwikkeling van de financiële cijfers. - Foto: Boerderij

Babyvoeding op basis van geitenmelk

De verkoop van eigenmerkproducten was goed voor 80% van de omzet van de groep. De onderneming noemt in het bijzonder haar merk Kabrita voor babyvoeding op basis van geitenmelk. Dit merk draagt in belangrijke mate bij aan de positieve ontwikkeling van de financiële cijfers.

Ondanks uitdagende marktomstandigheden en strenge regelgeving in China, Ausnutria’s belangrijkste markt, verwacht de zuivelonderneming komende periode verder door te kunnen groeien.

Tekst gaat verder onder tweet

Ausnutria beschikt over productielocaties in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland. Bij Ausnutria in Nederland werken nu ruim 550 medewerkers verspreid over het hoofdkantoor in Zwolle en productielocaties in Ommen, Kampen, Leeuwarden en Heerenveen.

Nieuwe productielocaties Ausnutria in Heerenveen

Begin dit jaar werd gestart met de commerciële productie op de nieuwe productielocaties in Heerenveen. In de loop van het eerste halfjaar is de productie op deze locaties verder opgeschaald. Hier zijn inmiddels ruim 100 medewerkers werkzaam en dit aantal gaat nog verder toenemen. CEO Bart van der Meer geeft aan ondanks de krappe arbeidsmarkt in Nederland nog redelijk in vacatures te kunnen voorzien.

Eén reactie

  • koestal

    er wordt goed verdiend aan zuivel

Of registreer je om te kunnen reageren.