Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Steun voor bovengronds bemestende kringloopboeren

SP en D66 willen dat de vrijstelling voor melkveehouders om bovengronds mest uit te rijden wordt verlengd.

In juli 2013 kregen kringloopboeren na een aangenomen Kamermotie van SP ontheffing voor het bovengronds uitrijden van mest. Hiervoor gelden wel extra aanvullende eisen, zoals weidegang, minimaal 85% grasland, een maximale kunstmestgift van 100 kilo stikstof per hectare en het vooraf melden van het bemesten.

Ontheffing loopt af

De ontheffing loopt na 2018 af. Netwerk Grondig wil de ontheffing graag verlengen en heeft hiervoor steun gevonden bij SP en D66. De Vereniging tot Behoud van Boer&Milieu (VBBM) biedt 19 juni een petitie aan over het bovengronds uitrijden van mest.

Laatste reacties

 • Frederiqe

  Wat verlengen gewoon gedogen en die andere rotzooi afschaffen

 • cornelis 22

  Gisteren proef gedraaid met alternatief voor sleepvoet : minimaal 160 pk nodig voor 6 meter breed 1,5 liter diesel per ton nodig en goed voor het milieu dat dit is dat wil je niet weten.

 • mtseshuis

  Dat het onzin is @Cornelis22 is zeker, maar 160 pk voor 6 meter?? Wij draaiden 20 jaar terug al met 120 pk voor 10.300 en 7,20 Vredo bemester... Hier in de buurt draaien 8,5 kuubs tanks met 7,20 Slootsmid bemester met amper 100 pk viercilinders ervoor.
  Ik zou ook graag zien dat bij regen en vochtige omstandigheden bovengronds en sleepvoet gewoon toegestaan is. Maar bij droog weer is dit toch dé manier om te bemesten..

 • Alco

  Gewoon injecteren zonder druk is toch gelijk aan sleepvoet.
  Als je het maar dun genoeg hebt, desnoods met water gaat dat prima.
  De SP en D66 zullen wel voor de ketsplaat zijn, omdat ze denken dat er dan veel burgers door de stank zich ook tegen de landbouw zullen keren.

Of registreer je om te kunnen reageren.