Rundveehouderij

Nieuws

Slachtkoeien doen kleine stap terug in prijs

Na de prijsstijging van vorige week, doen de noteringen voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden deze week weer een stapje terug.

De prijzen zakken met 5 cent per kilo. Hoewel de handel niet eens heel slecht was, ging er toch wat van de noteringen af. Het ruimere aanbod – woensdagavond werden bijna 80 koeien meer dan vorige week aangeboden – zorgde ervoor dat de prijs iets naar beneden ging. Handelaren zien de prijsdaling dan ook vooral als prijscorrectie op de verhoging van vorige week. Die stijging bleek toch geen stand te kunnen houden.

Prijs boven niveau van jaar terug

Door de prijsdaling van 5 cent ligt de notering voor een P-kwaliteit slachtkoe nu op € 2,65 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht. Ondanks de prijsdaling blijft het prijsverschil met vorig jaar nog wel aanzienlijk: een jaar terug lag de maximumprijs voor P-kwaliteit nog op € 2,80 per kilo geslacht gewicht.

Hoe het aanbod zich ontwikkelt, moet blijken, maar de druk op de prijzen groeit wel. Verschillende slachterijen hebben hun prijzen al naar beneden toe bijgesteld. Vooral voor de zwaardere koeien wordt duidelijk minder betaald. De verwachting is dat de prijzen nog een kleine stap terug moeten doen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.