Karmenu Vella. - Foto: ANP RundveeNieuws

Vella verdedigt derogatie melkveehouderij Nederland

Europees milieucommissaris Karmenu Vella verdedigt in het Europees Parlement de derogatie die Nederland krijgt voor de nitraatrichtlijn.

De Franse liberaal Jean Arthuis had er bij de Europese Commissie op aangedrongen Nederland geen derogatie te geven in het licht van de I&R-affaire.

Vella zegt dat de onregelmatigheden bij de I&R in de melkveehouderij voor hem aanleiding zijn om van Nederland te verlangen dat er strikte maatregelen worden genomen om te zorgen dat aan de voorwaarden van de nitraatrichtlijn wordt voldaan. Hij zegt ook dat hij vanwege de berichten over mogelijke fraude besloten heeft de derogatie voorlopig voor 2 jaar toe te staan.

Duidelijk wetenschappelijk bewijs

Vella maakt duidelijk dat hij direct om opheldering heeft gevraagd toen de veronderstelde fraude aan het licht kwam. “Nederland heeft duidelijk wetenschappelijk bewijs geleverd dat in de betrokken gebieden en onder bepaalde voorwaarden boeren meer mest kunnen aanwenden dan de algemene norm, zonder de waterkwaliteit te schaden”, aldus de Europees Commissaris.

Beheer
WP Admin