Rundveehouderij

Nieuws

Geen beweging in prijs slachtkoe

De veemarkt in Bunnik kende maandagochtend 28 mei stabiele prijzen voor slachtkoeien.

Hoewel wat meer dieren werden aangeboden dan vorige week, zorgde dat niet direct voor prijsdruk. De handel verliep rustig, wat door handelaren vooral werd gezien als gevolg van een wat rustige vraag vanuit de slachterijen.

Door de pas op de plaats voor de noteringen ligt de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe nog altijd op € 2,80 tot € 3,10 per kilo geslacht gewicht. Voor het weekend maakte Vee&Logistiek ook al bekend dat de prijzen voor slachtkoeien niet veranderen. Daar ligt de prijs voor een P-kwaliteit koe op € 2,55 tot € 2,90 per kilo geslacht gewicht.

De vleeshandel blijft echter een zorgenkindje in de markt. Hoewel het vlees qua volumes zijn plek nog wel vindt, zijn de marges krap voor de slachthuizen. Daardoor lijkt een hogere prijs voor slachtkoeien op dit moment niet reëel. Ook bij een wat krapper aanbod is een prijsverhoging niet terug te halen uit de vleeshandel.

Voorlopig blijven de prijzen voor slachtkoeien dus stabiel. Een grote prijsbeweging ligt sowieso niet in het verschiet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.