Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

Garantieprijs FrieslandCampina plust een kwartje

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor juni met een kwartje naar € 34,25 per 100 kilo melk.

Dit is de prijs voor gangbare melk. De biologische garantieprijs daalt met € 1,50 naar € 46,00 per 100 kilo.

Uit de berichtgeving blijkt dat FrieslandCampina met de garantieprijs tot nog toe te hoog zat, want de prijs voor juni is inclusief een neerwaartse prijscorrectie van 55 eurocent per 100 kilo. Dit is het gevolg van te hoog ingeschatte melkprijzen van referentiebedrijven over de afgelopen maanden. Per saldo resulteert nog een stijging van de garantieprijs voor de komende maand met 25 cent.

Stijgende melkprijzen

FrieslandCampina verwacht dat alle referentiebedrijven hun melkprijzen de komende tijd ook zullen laten stijgen. Concurrent Arla heeft dat al gedaan en pluste met € 1,00 per 100 kilo, zij het wel vanaf een fors lager niveau dan FrieslandCampina.

Correctie biologische garantieprijs

De daling van de biologische garantieprijs voor juni is terug te voeren op de verwachting dat de melkprijzen van de referentiebedrijven ook omlaag gaan. In de biologische garantieprijs zit overigens ook een correctie verwerkt, en wel van circa 95 cent per 100 kilo. FrieslandCampina zat met de biologische garantieprijs tot nu toe ook te hoog in de boom. Concurrent Arla heeft de garantieprijs voor biologische melk voor juni stabiel gehouden, na een verlaging in mei.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin