Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Garantieprijs FrieslandCampina plust een kwartje

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor juni met een kwartje naar € 34,25 per 100 kilo melk.

Dit is de prijs voor gangbare melk. De biologische garantieprijs daalt met € 1,50 naar € 46,00 per 100 kilo.

Uit de berichtgeving blijkt dat FrieslandCampina met de garantieprijs tot nog toe te hoog zat, want de prijs voor juni is inclusief een neerwaartse prijscorrectie van 55 eurocent per 100 kilo. Dit is het gevolg van te hoog ingeschatte melkprijzen van referentiebedrijven over de afgelopen maanden. Per saldo resulteert nog een stijging van de garantieprijs voor de komende maand met 25 cent.

Stijgende melkprijzen

FrieslandCampina verwacht dat alle referentiebedrijven hun melkprijzen de komende tijd ook zullen laten stijgen. Concurrent Arla heeft dat al gedaan en pluste met € 1,00 per 100 kilo, zij het wel vanaf een fors lager niveau dan FrieslandCampina.

Correctie biologische garantieprijs

De daling van de biologische garantieprijs voor juni is terug te voeren op de verwachting dat de melkprijzen van de referentiebedrijven ook omlaag gaan. In de biologische garantieprijs zit overigens ook een correctie verwerkt, en wel van circa 95 cent per 100 kilo. FrieslandCampina zat met de biologische garantieprijs tot nu toe ook te hoog in de boom. Concurrent Arla heeft de garantieprijs voor biologische melk voor juni stabiel gehouden, na een verlaging in mei.

Laatste reacties

  • Trot

    Voorschot op reductie plan dat gaat plussen zegt men.

  • Bolder01

    Dat zet. Zoden aan de dijk. ((Genoeg eurotjes bij elkaar geharkt voor hoge salarissen en bonissen voor de toekomst ))

Of registreer je om te kunnen reageren.