Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Coop over op Nederlands rundvlees met 2 sterren Beter Leven

Supermarktketen Coop stapt over op vlees van Nederlandse Blonde d’Aquitaine-runderen, met het 2 sterren Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Daarmee wil Coop zijn vleesproducten verder verduurzamen. Coop kiest al jaren voor het kwaliteitsras Blonde d’Aquitaine, omdat dit vlees mager en mals is en vanwege de smaak.

Tegelijkertijd vindt Coop het belangrijk om te blijven verbeteren; lokaal, lekker en verduurzaming zijn daarbij belangrijke pijlers, aldus de supermarktketen. Daarom maakt Coop de overstap naar Blonde d’Aquitaine rundvlees van runderen die in Nederland worden gehouden. Door daarnaast de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren, verdient het vlees voortaan 2 sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Bief Select

Het Nederlandse Blonde d’Aquitaine-rundvlees is in ruim 200 Coop-supermarkten verkrijgbaar. De keten verwacht dat na de zomer in alle 267 winkels het duurzame rundvlees te koop is.

Het rundvlees wordt geleverd door Meat Friends in Best, die de stieren aankoopt van Bief Select. Het nieuwe afzetkanaal betekent niet dat Bief Select gaat uitbreiden. Er komt dit jaar op verschillende bedrijven wel nieuwe stalruimte bij, maar het gaat om plannen die al een paar jaar lopen.

De overstap op Nederlands Blonde d’Aquitaine rundvlees is de uitkomst van een overleg met de meer dan 100 slagers van Coop.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.