Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Eerste executieverkoop fosfaatrechten

Bemiddelaar Fosfaatrecht.nu heeft een primeur. Fosfaatrecht.nu houdt volgende week de eerste executieveiling van fosfaatrechten.

In totaal komt ruim 4.100 kilo aan rechten op de markt. Fosfaatrecht.nu hoopt daar zo’n € 700.000 voor te beuren. De productieregulatie die FrieslandCampina heeft aangekondigd, zet de markt voor fosfaatrechten echter op zijn kop.

Online veiling 23 april-4 mei

De veiling vindt online en gespreid plaats. Van 23 april tot en met 4 mei worden dagelijks kavels van 150 tot 250 kilo fosfaat aangeboden. De rechten zijn afkomstig van twee aan elkaar verwante bedrijven.

Het feit dat een executieveiling plaatsvindt, hoeft niet direct te betekenen dat een melkveebedrijf failliet is gegaan, vertelt een zegsman van Van Arkel gerechtsdeurwaarders. Van Arkel heeft namens een schuldeiser opdracht gekregen om de rechten te gelde te maken. Het lijkt er op dat de rechten worden verkocht in verband met een familiegeschil.

Sinds de tweede week van januari kan worden gehandeld in fosfaatrechten. Daarvoor was er al een levendige handel in opties op deze rechten.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  Bovenstaande reacties zijn verwijderd omdat persoonlijke aanvallen niet zijn toegestaan.

 • mtsvanaaken

  Houdt een notaris ook supervisie over de veiling? Nee, dan weet ik wel wat er gebeurd.

 • Gerrit Lammertink

  Wat is de meerwaarde van de de vermelding van de reden van de executieveiling!
  Vind dat soort vermeldingen landbouwjournalistiek onwaardig en meer een stoot onder de gordel naar betrokkenen!
  Niet weer verwijderen aub!!

 • c.ferdinands

  Om inzicht te krijgen in het transactiegebeuren en de prijs vorming zou rvo bekend kunnen maken hoeveel fosfaatrechten er per maand worden verhandeld anders kunnen de journalisten dit wel via een wob verzoek opvragen er zou nog maar 10 % van het aanbod verkocht zijn dus er komt nog hele lawine aan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.