Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Melkaanvoer blijft onder 40.000 ton per dag

De Nederlandse melkaanvoer is in februari onder de 40.000 ton per dag gebleven.

De productie lag op 39.540 ton per dag. Dat blijkt uit registraties van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De voorgaande twee jaren lag de melkproductie nog wel boven de 40.000 ton per dag in februari.

Minder melk dan in februari 2017

De totale productie in februari lag op 1,11 miljoen ton melk. Dat is beduidend minder dan in januari, toen 1,23 miljoen werd geproduceerd. Januari telde echter drie dagen meer. De dagproductie in januari was met 39.660 ton echter ook iets hoger dan in februari. Ten opzichte van februari vorig jaar werd minder melk aangeleverd. Een jaar terug werd namelijk 1,12 miljoen ton melk geproduceerd.

2018 loopt iets achter

Het vetpercentage lag in februari op 4,53% (50.138 ton). De aanvoer van melkvet lag in februari vorig jaar hoger, maar door een grotere totale melkaanvoer was het vetpercentage met 4,52% heel iets lager. In de eerste twee maanden is nu 2,336 miljoen ton melk geleverd. Daarmee loopt 2018 iets achter op vorig jaar, want toen werd 2,347 miljoen ton geleverd.

Laatste reacties

 • boergert

  Door de grafiek op 37.0 te laten beginnen geeft het wel een heel vreemd beeld erg overdreven

 • deB.


  Aanvoer gaat hard terug als het zo doorgaat!
  Moeten nog veel koeien het veld ruimen vanwege melkproduktie die nu telt, valt iedereen hard op het dak en vies tegen!

 • farmerbn

  Er zal wel een voorjaarsheffing en een najaarsbonus komen. Een mooi rechte lijn door 39.500 ton en de zuivelfabreiken kunnen mooi vooruit. Eind 2018 hebben de Nederlandse melkveehouders ook een fabrieksmaandquotum (net als wij). De Fransen zijn zo gek nog niet. Doordat de Nederlanders zo getreuzeld hebben zijn er nu fosfaatrechten. Dankzij overheid, LTO en Rabobank zitten de NL-melkveehouders nu als enige aan de ketting.

Of registreer je om te kunnen reageren.