Rundveehouderij

Nieuws 2404 x bekeken 7 reacties

Fins zuivelconcern Valio doet soja in de ban

Het Finse zuivelconcern Valio is per 1 maart dit jaar begonnen met de volledige uitfasering van soja bij de voerinzet van de leveranciers.

Dat deelde het concern donderdag 8 maart mee. Soja als voerbestanddeel is door de grootste Finse voerfabrikanten al geruime tijd voor het grootste deel vervangen door andere eiwitrijke supplementen. Alleen voer voor jongvee bevat nog soja, maar dat kan over een jaar ook niet meer, aldus het concern.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De maatregel is onderdeel van het programma voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid dat Valio op de rails heeft gezet. In dat kader is alle veevoer die ook voor menselijke consumptie geschikt is (zoals soja) afgezworen.

Laatste reacties

 • John*

  voor de mensen dan maar sojaschroot..

 • farmerbn

  Bepaalde mensen worden steeds gekker. Soja-olie is hip en goed voor alles maar het schroot lijkt wel vergif. Wat is de reden van deze waanzin? Volgens mij willen die rare mensen de melkveehouders een hak zetten om de melkproductie te vermoeilijken. Hierdoor gaat de kostprijs omhoog. Maar als die lui meer voor die sojaschrootloze melk betalen vind ik het ok.

 • koestal

  Is een verkooptruuc van de Finse zuivelverwerker ,omdat consumenten hierin geloven,de consument gebruikt zelf wel soya in vleesvervangers ed .de consument is selectief

 • Schaap1975

  De fout dat soya aan de koeien gevoerd word moet echt beter uitgelegd worden aan de mensen. Hier zijn wij en onze belangenbehartigers aan zet. Ik denk echt dat alle belangenbehartigers vandaag anders morgen als de donder aan de slag te gaan om duidelijk te maken dat er soyaschroot gevoerd wordt!!!

 • moi !

  Op deze manier krijgt de eiwitteelt in Europa eerder een boots.

 • puinhoop

  Terecht soja is vergif(nog afgezien van de glyfosaat)!!!!!

 • agd2

  Prima reactie van schaap1975 snel duidelijk maken dat veehouderij de basis is van een circulaire economie

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.