Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Britse veehouders vertellen over doodsbedreigingen op tv

Britse veehouders krijgen regelmatig doodsbedreigingen van veganisten en dieractivisten. Een echtpaar uit Suffolk heeft de publiciteit opgezocht, om hun ervaring in de openbaarheid te brengen.

Het echtpaar, Johnny en Dulcie Crickmore, vertelde hun verhaal tijdens het ontbijtnieuws van ITV. Ze werden enige tijd gebombardeerd met kreten als ‘moordenaars’ en ’verkrachters’ op social media, nadat ze daar zelf een foto op hadden gezet van pas geboren drieling-kalveren. Ook werden ze vergeleken met slaven-eigenaren. Daarbij werden regelmatig doodsbedreigingen geuit, zowel tegen henzelf als tegen hun twee jonge kinderen. ‘’Het was ontzettend eng. Ze vertelden dat ze naar de boerderij zouden komen en onze kinderen mee zouden nemen met ‘hoe zou je dat vinden?’ Ze gebruikten ook verschrikkelijke schuttingtaal, het liep vreselijk uit de hand,” aldus Johnny Crickmore later tegenover vakblad Farmers Weekly.

Dulcie Crickland. - Beeld: ITV.com
Dulcie Crickland. - Beeld: ITV.com

Verkoop flink gestegen na tv-optreden

Over zijn tv-optreden zei Crickmore: ‘’Als melkveehouders hebben we de verantwoordelijkheid om het publiek in te lichten als we het doelwit zijn. We moeten opkomen voor boeren en onze kant van de zaak laten zien.” Op Facebook vertelden ze later dat er op hun bedrijf nooit jonge kalveren worden gedood. Na hun tv-optreden zijn de verkopen van kaas en melk in de boerderijwinkel omhoog geschoten.

Bij de tv-show namen de boeren het direct op tegen één van de leiders van de Britse veganisten-beweging, Joey Carbstrong. Hij beschuldigde de melkveehouderij ervan ‘kalveren weg te halen bij hun moeders’ en ‘koeien te verkrachten’. Later ontdekte dagblad The Telegraph dat Carbstrong in zijn geboorteland Australië is veroordeeld wegens illegaal wapengebruik en drugshandel en daar ook al boeren had verteld ‘dat ze beter zelfmoord konden plegen.’ De Britse organisatie van veganisten Vegan Society heeft de doods- en andere bedreigingen tegen boeren veroordeeld en stelt dat het alleen vreedzame protesten steunt.

Bekijk de aflevering hier (voer bij postcode ‘Netherlands’ in)

Laatste reacties

 • Hindrik66

  Sorry, the page you are looking for does not exist.

 • veldzicht

  Voor dergelijke groeperingen maakt het allemaal niets uit of je je best doet het dierenwelzijn te verbeteren,ze willen naar een veganistische samenleving waar geen enkel dier wordt gedood en om dat doel te bereiken is alles geoorloofd.Totaal overbodig daar aandacht of energie in te steken.

 • alco1

  @Veldzicht. Er zijn heel veel vegetariërs die als je zegt dat je het sneu vindt dat die dieren dan helemaal niet geboren mogen worden, zich al achter het oor krabben.
  Ik vertel vaak een voorbeeld van een militair die uitgezonden werd.
  Hij vertelde wel degelijk op de hoogte te zijn van de risico's.
  Maar als hem iets zou overkomen toch blij te zijn dat hij (al was het verkort)
  geleefd had.
  Net als een varken zei hij, maar die heeft het gemakkelijker want die weet niets van de risico's af als ie op vakantie (transport) gaat.

 • veldzicht

  Alco1. Als ik die dieren zie in de meeste natuurgebieden in NL. ben ik toch maar liever een koe of varken op een boerderij.In die natuurgebieden worden veel dieren ook niet veel ouder dan ,n 1/2 jaar en sterven door honger ,kou en ellende in de eerste winter.Bij die boer krijgen ze goed te eten, zitten warm en droog
  en wordt de gezondheid goed in de gaten gehouden,op een gegeven moment worden ze geslacht maar dat is gebeurd voor ze het zelf weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.