Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

MCO Lichtenvoorde moet schadevergoeding betalen

MCO Lichtenvoorde moet minstens € 35.000 plus de directe schade door een kapot thermostaat en gescheurde kleppenblokken van een GEA-melkrobot betalen aan maatschap Stam in Spijk.

Dit blijkt uit de uitspraak van de rechtbank Zutphen in het geschil tussen de veehouders en de leverancier van melkwinningsapparatuur.

Tekortgeschoten in voorlichting en zorgplicht

De rechtbank rekent het de laatste partij zwaar aan dat die tekort in geschoten in zowel de voorlichting aan het melkveebedrijf als in de zorgplicht en het onderhoud van de apparatuur. Volgens uitspraak heeft MCO regelmatig traag gereageerd op klachten en geprobeerd de schuld af te wijzen, dan wel de verantwoordelijkheid ontrecht bij de veehouders neer te leggen.

Uierontsteking door ontbreken zeefjes

De maatschap moest vele tientallen melkkoeien afvoeren vanwege uiterontsteking, die voorkomen had kunnen worden als zeefjes voor de melksensoren van de robots waren geplaatst, een mogelijkheid waar MCO niet op had gewezen. Ook hadden eerder problemen met een kapot thermostaat van de melkrobot en daardoor gescheurde kleppenblokken, problemen met renigingsmiddel en scherpe randen van verkeerd afgeslepen balken kunnen worden opgelost.

De maatschap moet nu een nieuw rapport over de geleden directe schade indienn, waarop MCO met een tegenrapport kan antwoorden. De rechtbank besluit uiteindelijk over de hoogte van de schadevergoeding.

Laatste reacties

 • witrug123

  ik ben blij voor deze veehouders,met deze uitspraak!

 • hollandagri

  dit is toch oud nieuws

 • klumperink

  een veehouder die zoveel koeien moet afvoeren door uierontsteking en andere oorzaken is geen goeie koeienboer en ondernemer.

 • Bolder01

  Klumperink DAT ZIJN GROOOOOOTE WOORDEN of ken je de persoon?? MAAAAAR dan nog!!!

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Gradje502

  Dit soort slecht presterende dealers moeten ze direct het GEA dealerschap opzeggen. De klanten gaan lopen, het personeel gaat lopen. Op klachten en vragen reageerde MCO nimmer. Zo is meneer Clemens Brus.
  Collega melkveehouders: Trap er niet in! Wees gewaarschuwd voor deze gladde jongen.

  Prettige dagen en een goed uiteinde en een succesvol 2019.

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.