Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

FrieslandCampina op overnamepad in VS

FrieslandCampina verwerft de activiteiten van Best Cheese Corporation USA en rondt daarmee een tweede overname in de VS af.

Samen met de eerder deze maand aangekondigde verwerving van Jana Foods zal deze overeenkomst de positie van FrieslandCampina op de Amerikaanse consumentenmarkt verder versterken. De overname zou aanvankelijk eerder plaatsvinden, maar kennelijk duurde het boekenonderzoek langer dan verwacht.

Strategische groeimarkt

Best Cheese Corporation voert in de VS merken als Parrano, Robusto, Melkbus en verschillende Gouda-soorten, gemaakt van koeien-, geiten- of schapenmelk. Directeur Roel van Neerbos, van RFC Consumer Dairy: “Het Amerikaanse continent is voor ons een strategische groeimarkt. Met beide overnames kunnen we onze kaasactiviteiten in de regio verder uitbreiden.”

Best Cheese zal volledig worden geïntegreerd in FrieslandCampina Consumer Dairy U.S.A. Hoeveel FrieslandCampina neertelt voor de overname, wordt niet bekend gemaakt.

Laatste reacties

 • .....

  Prachtig!

 • kleine boer

  Dat vonden er vele ook met Pakistan en België ....eerst maar es kijken over2 jaar wat het gebracht heeft. Ze betalen op dit moment goed uit nog met alles wat niet goed gaat maar of het ook beter word....

 • mr X

  Als RFC met zijn gezicht naar VS staat, dan staan ze met de rug naar Nederland.
  Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord. Dit gaat nooit goed.

 • Gradje 1966

  Ik dacht dat er al genoeg geld van de coop naar de klote was .

 • koestal

  In Nederland verliezen ze leveranciers

 • Bolder01

  Koestal,,,, dat wil F.C. TOCH daar gaan jullie centen ( FOETSIE. )

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.