Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

FrieslandCampina koopt weer kaasimporteur

FrieslandCampina neemt de Spaanse kaasverpakker en distributeur Millán Vicente over.

Hiermee hoopt de zuivelreus zijn marktpositie in Spanje en Portugal te kunnen versterken, meldt Roel van Neerbos, directeur consumentenzuivel.

Derde serieuze kaasacquisitie

De overname is de derde kaasacquisitie in korte tijd. CEO Hein Schumacher vertelde onlangs dat hij serieus werk wil maken van een beter renderende kaasdivisie. In augustus kondigde FrieslandCampina de overname van Best Cheese aan (de gesprekken over de overname van de Amerikaanse activiteiten lopen overigens nog), vorige week die van Jana Foods in de VS en nu dus van Millán Vicente. Dit bedrijf, dat in Zaragoza is gevestigd en in 1995 is opgericht, is al jarenlang een belangrijke partner van FrieslandCampina in Spanje. Er zijn 90 medewerkers in dienst. Het bedrijf wordt volledig geïntegreerd in de Iberische activiteiten van FrieslandCampina, zo meldt het laatste bedrijf, maar CEO Antonio Millán blijft voorlopig nog wel betrokken.

Kaasmakerij gerenoveerd

FrieslandCampina heeft ook bekendgemaakt dat het kaasmakerij 1 heeft gerenoveerd en heropend. Er zijn een nieuw plafond, afzuiging en ledverlichting gekomen. Tegelijkertijd is een installatie in gebruik genomen waarmee biogas wordt gewonnen uit het zuiveringsslib van de eigen waterzuiveringsinstallatie. Hiermee wordt uitstoot van schadelijke gassen beperkt, energie bespaard en ‘schoner’ slib afgevoerd.

De fabriek in Bedum verwerk nu circa 1 miljard kilo melk tot kaas en wei. Er is een nieuwe fabriek naast gepland met een capaciteit van 1,25 miljard kilo melk per jaar.

Laatste reacties

  • ricooo12

    nieuwe fabriek ? hoeveelheid melk daalt , of sluit men ergens een fabriek?

  • kleine boer

    Roestvrijstaal genoeg in europa dus goedkoper inhuren was het toch? Veranderd snel bij rfc.... Wel een goede inzet lijkt mij beter als in verwegistan inversteren.

  • jorn

    als we de prijs niet mogen weten kunnen we niks zeggen.Of het moet een cadeau van sint Hein en de pakpieten zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.