Rundveehouderij

Nieuws laatste update:2 nov 2018

Vleesveehouders dreigen vrijstelling mis te lopen

Niet alle vleesveehouders zullen voor 6 november duidelijkheid hebben over de herbeoordeling van het aantal fosfaatrechten dat ze krijgen.

Bedrijven waarbij de herbeoordeling langer duurt, krijgen hierover deze week bericht van RVO. Vleesveehouders krijgen uiterlijk voor 15 december een herbeoordeling van het aantal fosfaatrechten, meldt RVO.nl.

Voor vleesveehouders die zich hierdoor pas na 6 november kunnen melden voor de vrijstellingsregeling, kan RVO.nl niet garanderen dat de fosfaatrechten uiterlijk 31 december zijn teruggegaan naar RVO.nl. Dat betekent dat de veehouder niet kan deelnemen aan de vrijstellingsregeling. Voor het verwerken van een verzoek tot doorhalen van de fosfaatrechten staat een termijn van maximaal 8 weken, aldus RVO.nl.

Reactie van Schouten

Minister Carola Schouten van landbouw zei in reactie op vragen van CDA-Kamerlid Jaco Geurts dat herbeoordeling van de beschikking van vleesveehouders de deelname aan de vrijstellingsregeling niet in de weg staat. Op dit moment heeft 95% van de vleesveehouders de herbeoordeling ontvangen van RVO.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.