Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Vleesveehouder moet vrijstellingsregeling eerder aanvragen

Vleesveehouders met fosfaatrechten die gebruik willen maken van de vrijstellingsregeling moeten dit uiterlijk 6 november melden bij RVO.nl.

Bij de openstelling van de vrijstellingsregeling wordt onderscheid gemaakt tussen vleesveehouders die fosfaatrechten toebedeeld hebben gekregen en vleesveehouders zonder fosfaatrechten. Deze laatste categorie mag zich tot en met 1 december aanmelden voor de Vrijstelling zoogkoeienhouderij.

Aanmelden kan met een formulier Vrijstelling zoogkoeienhouderij dat op de website van RVO.nl staat. De vrijstellingsregeling gaat in per 24 oktober 2018, voor 2018. Vleesveehouders kunnen er ook voor kiezen om per 2019 gebruik te maken van de vrijstellingsregeling. De fosfaatrechten van vleesveehouders die gebruikmaken van de vrijstellingsregeling komen te vervallen.

Gekochte rechten mogen worden doorverkocht

Ondernemers die hun rechten al verkocht hebben, moeten deze eerst terug kopen om aan de voorwaarden van de regeling te voldoen. Ze moeten alle rechten die ze toebedeeld hebben gekregen, inleveren. Ondernemers die al extra fosfaatrechten hebben bijgekocht, mogen deze gewoon verkopen. Alleen de rechten die door RVO.nl zijn toebedeeld aan het bedrijf komen te vervallen.

Ondernemers die vanaf 2015 ook bestuurder waren of zijn van een ander bedrijf waar fosfaatrechten aan toebedeeld zijn, moeten ook deze fosfaatrechten laten vervallen om in aanmerking te komen voor de vrijstelling. Voor vrijstelling vanaf 2019 gelden deze voorwaarden voor ondernemers die vanaf 2016 bestuurder waren van een ander bedrijf.

Beheer
WP Admin