Rundveehouderij

Nieuws

Europese melkprijs stijgt licht in augustus

De gemiddelde voorschotmelkprijs in de Europese Unie lag in augustus op € 34,37 per 100 kilo standaardmelk bij een levering van 1 miljoen kilo per jaar. Daarmee ligt de prijs € 0,47 hoger dan in juli. Dat blijkt uit het melkprijzenoverzicht van LTO Nederland en ZuivelNL.

Hoewel de melkprijzen opnieuw een stijging laten zien, wordt het inmiddels duidelijk dat het niveau van vorig jaar niet wordt gehaald. In augustus is het melkprijsverschil met dezelfde maand vorig jaar gestegen naar € 2,04 per 100 kilo. Gezien het feit dat de melkprijzen in de laatste maanden van vorig jaar een flinke stijging lieten zien, is het onwaarschijnlijk dat het huidige prijsverschil nog wordt goedgemaakt.

In augustus ging binnen de Europese Unie geen enkele melkprijs omlaag. De meeste prijzen lieten een lichte stijging zien. Sodiaal en Dairy Crest waren met een plus van respectievelijk € 1,90 en € 1,50 per 100 kilo uitschieters. Gezien de diverse aankondigingen voor september en oktober zal de gemiddelde melkprijs in die maanden verder stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.