Foto: Boerderij RundveeNieuws

DMK en DOC Kaas houden november-voorschot gelijk

Zuivelreus DMK en DOC Kaas houden de voorschotprijs voor november gelijk.

Leden van DOC Kaas kunnen een maximale melkprijs ontvangen van € 37,24 per 100 kilo. De leden van DMK ontvangen een prestatieprijs van € 34,50 per 100 kilo, die nog met € 1,00 kan worden verhoogd voor Vlog (gentechvrij).

Verschillen tussen Duitse en Nederlandse melkprijzen

De Duitse en de Nederlandse melkprijzen zijn niet helemaal te vergelijken. In Duitsland worden andere vet- en eiwitgehaltes aangehouden. In Nederland zijn meer toeslagen mogelijk voor weidegang en duurzaamheid. De kale melkprijs bij DOC Kaas bedraagt € 34,71 per 100 kilo (exclusief btw, na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL en bij een jaarleverantie van 800.000 kilo).

Verslechterende zuivelmarkt

DMK zegt de melkprijs gelijk te houden ondanks een verslechterende markt. Zowel de prijzen voor vet en room als ook die voor kaas dalen.

De zogenoemde Kieler Rohstofwert, een indicator van de marktwaarde van melk gebaseerd op de prijzen van boter en mageremelkpoeder, is in maand tijd met bijna 4 cent gezakt: van 35,2 cent naar 31,4 cent per kilo. Dat meldt DMK in de maandelijkse nieuwsbrief.

Voor boter lopen bovendien nog contractbesprekingen met de grote Duitse supermarktketens. De kans is groot dat ook dit leidt tot lagere prijzen, meldt het bedrijf.

Lees ook: Garantieprijs FrieslandCampina 75 cent omlaag

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin