Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

DDB steunt actie Eerlijke Melk Milieudefensie

Dutch Dairymen Board (DDB) steunt de actie Eerlijke Melk van Milieudefensie. Met een belactie, die op zaterdag 16 september start, wordt de druk op supermarkten opgevoerd om melkveehouders een eerlijke melkprijs te betalen voor duurzame melk.

Wat duurzame melk volgens Milieudefensie is, heeft de organisatie in een aantal punten uiteen gezet op haar site.

De DDB is sinds ruim een jaar samen met de andere boerenorganisaties in gesprek met Milieudefensie over duurzame melkproductie. DDB geeft aan op verschillende fronten een verschil van inzicht te hebben met Milieudefensie over wat duurzaam is of wat een eerlijke melkprijs is. Tegelijkertijd vindt de belangenorganisatie het initiatief van Milieudefensie om eerlijke zuivel centraal te zetten in haar campagne positief.

Prijssystematiek melkprijs nog ongewijzigd

Momenteel mag de melkprijs zich in een stijgende lijn bevinden, aan de prijssystematiek en het achterliggende beleid is nog niets veranderd. Een kleine toename van de melkproductie wereldwijd kan de melkprijs volgens de DDB weer in rap tempo in een diepe crisis storten. Een crisis waar we de Nederlandse melkveehouderij zich de afgelopen jaren in bevond en die volgens de DDB zeker nog niet voorbij is. Dat zou blijken uit cijfers omtrent de rekening courant van de gemiddelde Nederlandse melkveehouder, maar ook uit de kostprijsonderzoeken.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin