Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Aanvoer drogerijen blijft hoog

De aanvoer van gras en luzerne bij groenvoederdrogerijen ligt tot en met augustus ruim 15.000 ton boven het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit een overzicht van de Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen (VNG).

De trend van een hogere aanvoer zet duidelijk door. Eind mei dit jaar lag de productie al 10.000 ton hoger.

In totaal is er dit seizoen tot september ruim 95.000 ton product bij de drogerijen aangevoerd. Opvallend is dat alle drogerijen het beter doen ten opzichte van afgelopen seizoen. De grootste stijging is zichtbaar bij de coöperatieve drogerij in Ruinerwold. Daar is de productie toegenomen met ruim 5.000 ton naar bijna 19.817 ton. Veehouders in de buurt van drogerijen zitten goed in het ruwvoer. Wat ook meespeelt, is dat de drogerijen in 2016 traag op gang kwamen vanwege het toen koude voorjaar.

Eén reactie

  • koestal

    Dan maar minder krachtvoerkosten ,past ook goed in de KLW.

Of registreer je om te kunnen reageren.