FrieslandCampina handhaaft de eis tot invullen van de KringloopWijzer. - Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

KringloopWijzer blijft essentiële eis bij FrieslandCampina

FrieslandCampina houdt vast aan de eis dat leden-veehouders de KringloopWijzer moeten invullen. Dat wordt gemeld op prikkebord.

Aanleiding voor het besluit is de weigering van een Groningse veehouder om de KringloopWijzer in te vullen. Daarmee voldoet deze veehouder niet aan een essentiële eis. FrieslandCampina haalde de melk nog wel op, maar deze werd niet aan de veehouder uitbetaald. Nu is besloten dat de coöperatie de eis tot het invullen van de KringloopWijzer wel handhaaft, maar dat het melkgeld wordt uitbetaald minus een boete van 25% van de gepubliceerde garantieprijs, totdat de KringloopWijzer is ingevuld.

Twee initiatiefvoorstellen

Volgens het bericht zijn op 13 juli jl. twee initiatiefvoorstellen ontvangen. Het initiatiefvoorstel ten aanzien van het aanpassen van het sanctiebeleid wordt meegenomen in de evaluatie van de regelingen dit jaar. Het tweede initiatiefvoorstel ten aanzien van het aanpassen van het verplichte karakter van het invullen van de KringloopWijzer is in behandeling genomen en zal de procedure van het initiatiefrecht doorlopen.

Beheer
WP Admin