Meulenbroeks nieuwe voorzitter LTO Melkveehouderij RundveeNieuws

Meulenbroeks nieuwe voorzitter LTO Melkveehouderij

Wil Meulenbroeks (56) is benoemd als voorzitter van de landelijke vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland.

Meulenbroeks heeft in het Brabantse Lage Mierde een melkveebedrijf met 230 melkkoeien. Hij heeft twee belangrijke doelen: het bewaken van de solidariteit onder de melkveehouders en het vergroten van maatschappelijk draagvlak.

De benoeming is voor een periode van 3 jaar. De Brabantse melkveehouder volgt Kees Romijn op. Momenteel is Meulenbroeks actief bij ZTLO in de Vakgroep Rundveehouderij en is hij bestuurslid bij afdeling ZLTO Reusel de Mierden. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen bij AB Brabant, een uitzendorganisatie, en het streekplatform Huis van de Brabantse Kempen.

Hij noemt agrarisch natuurbeheer en duurzaamheidsdoelen belangrijke pijlers van zijn bedrijf. Meulenbroeks volgde de cursus melkveehouderij en vervolgens haalde hij het certificaat Veeverloskunde. Vervolgens rondde hij de ondernemerscursus EVTO en het middelbaar Kader Melkveehouderij af. Daarna ontwikkelde Meulenbroeks zich op het gebied van ondernemen met de opleidingen Technische Ondernemers Vaardigheden en een masterclass in Ondernemerschap.

Beheer
WP Admin