Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Verschil in melkgeld loopt verder op in 2016

Het verschil in melkgeld tussen de best betalende verwerker en de laagst betalende is in 2016 opgelopen van € 7,62 naar € 8,40 per 100 kilo.

Dit blijkt uit de jaarlijkse melkprijsvergelijking van Boerderij. In de vergelijking worden de uitbetaalprijzen van de 10 grootste spelers in Nederland met elkaar vergeleken. De vergeleken prijs is de maximaal contante melkprijs bij een jaarleverantie van 800.000 kilo, exclusief btw en na aftrek van bijdrage voor Zuivel NL. De hoogste contante melkprijs over 2016 werd uitbetaald door kaasmaker Cono en bedroeg € 33,83 per 100 kilo. FrieslandCampina zat daar met € 31,52 ruim € 2,30 per 100 kilo onder. De laagste melkprijs was die van DOC Kaas, met € 25,43 per 100 kilo.

Toeslagen

Dit jaar beloven de melkprijzen een heel stuk hoger uit te pakken. Nog een opvallend verschijnsel is dat melkveehouders de laatste jaren flink wat melkgeld erbij kunnen pakken door gebruik te maken voor allerlei toeslagen. De hoogte daarvan kan oplopen tot bijna € 5,00 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • koestal

  Groot verschil in 2016 !

 • Colusdijk

  moesten geen melk meer krijgen bij DOC

 • piet p

  Niet grappig meer! Kun je de krachtvoerrekening of de rente &aflossing van betalen.

 • hoe lang moet dit nog duren wij hebben deverkeerde keus gemaakt om bij doc teblijven voor bestuur en directie word het tijd om op testappen en al het geld wat hun ontvangen hebben terug tebetalen

 • hoe lang moet dit nog duren wij hebben deverkeerde keus gemaakt om bij doc teblijven voor bestuur en directie word het tijd om op testappen en al het geld wat hun ontvangen hebben terug tebetalen

 • Bennie Stevelink

  Bij een overvoerde markt met prijzen die sterk onder druk staan is het verschil tussen de hoogste en laagste veel groter dan op een schaarstemarkt met hoge prijzen. Het grotere verschil in 2016 ligt dan ook in de lijn der verwachting.
  Dit jaar zal het verschil veel kleiner zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.