Rundveehouderij

Nieuws 3476 x bekeken 3 reacties

Prijs slachtkoe schurkt tegen plafond

Hogere prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik.

De handel in slachtkoeien loopt al een aantal maanden zeer vlot. Ook maandag ging de prijs op veemarkt in Bunnik weer wat omhoog. Toch is de ruimte voor een verdere verhoging van de noteringen heel erg klein.

Vlotte handel

Het aanbod aan slachtkoeien op de markt in Bunnik schommelt al weken rond de 100 koeien. Dat was deze week niet anders. In totaal werden 101 slachtkoeien verhandeld. Handelaren spreken van een vlotte handel, al was het qua inkopers wel wat rustiger. Buitenlandse kopers houden zich al weken afzijdig op de veemarkt in Bunnik.

O-kwaliteit plust vijf cent

De vlotte handel vertaalt zich ook in een iets hogere prijs voor de koeien. De prijs voor een O-kwaliteit koe ging met vijf cent omhoog en staat nu op range van € 2,80 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht. Voor een worstkoe van eerste kwaliteit werd € 2,10 tot € 2,45 per kilo betaald, wat een verhoging van 5 cent aan de bovenkant betekent.

Vakantieperiode

Na de prijsstijging van deze week lijkt de rek er nu toch echt uit. Met de vakantieperiode voor de deur is de handel altijd wat rustiger, omdat dan ook de vraag naar rundvlees minder levendig is. Aangezien het aanbod niet veel zal wijzigen, is een stabiele marktsituatie het meest voor de hand liggend.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Waarom kan de prijs niet omhoog? Als het produkt niet voorhanden is zal de grossier en de consument mee moeten in de handel. Vlees is jarenlang weggegeven, maar nu begint de markt te werken in het voordeel van de producent. Mooi toch!? Loop eens door een stadscentrum en het valt op hoeveel mensen er buiten de deur lunchen/dineren. Goede ontwikkeling. Als vlees duurder moet worden zal Apple/Samsung toe moeten geven in de prijsslag. De consument bepaalt en voedsel blijft een eerste levensbehoefte. Alternatief is een soyaburger........

  • Jaap39

    Soja (schroot) eerst aan de dieren voeren, dan pas consumeren. Sojaburger is echt geen alternatief voor een pure hamburger van mooi vlees. Dus vergelijk dat niet met elkaar.

  • mariapeel

    Let op melk duur = weinig koeien dus prijs kan alleen maar omhoog en geluk is varkens vlees is al redelijk in prijs rund zal alleen gaan stijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.