Foto: Natzijl RundveeNieuws

Nieuw rond-de-klok platform zuivelhandel

Internet-zuivelhandelaar DAO lanceert per 26 juni een volledig nieuw en sterk geautomatiseerd, rond-de-klok handelsplatform voor zuivelgrondstoffen.

Verschil met het bestaande platform van Dairy Auctions Online is dat niet slechts een paar uren per week, maar altijd gehandeld kan worden op het nieuwe platform – en dat kopers en verkopers volledig anoniem zijn. Wel bevat het nieuwe platform allerlei functionaliteiten waardoor vraag en aanbod elkaar zo goed mogelijk kunnen vinden. Het nieuwe platform, in feite een ‘zuivelmakelaar’, is ontstaan uit een partnerschap tussen Dairy Auctions Online en de Nieuw-Zeelandse automatiseerder Cream Trading.

Laagdrempelig initiatief

De drempel om mee te handelen op www.dao.eu is niet hoog, zegt initiatiefnemer Rik Loeters. “Dairy Auctions kijkt of deelnemers serieuze partijen zijn, maar kopers en verkopers hoeven niet bang te zijn dat ze via deelname op het nieuwe platform hun positie in de markt verraden. Kopers en verkopers blijven volledig anoniem voor elkaar, tot de deal is afgesloten. Ook ik heb geen inzage in wie meedoet en met welk product.” Anonimiteit van vragende en biedende partijen is gewaarborgd via strenge governance-regels.

Met zijn opzet, permanente activiteit en nieuwe functionaliteiten is het platform uniek in Europa en waarschijnlijk in de wereld.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin