Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Milcobel houdt voorschot opnieuw gelijk

Milcobel houdt de voorschotprijs voor mei voor de vierde opeenvolgende maand gelijk en betaalt € 35,76 per 100 kilo melk. Dit is de prijs exclusief btw, bij een melkleverantie van 800.000 kilo per jaar.

Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo bedraagt is de voorschotprijs 12 cent per 100 kilo hoger. Tot en met mei betaalt Milcobel gemiddeld € 35,96 per 100 kilo.

Opvallend hoge prijs

Vergeleken met andere verwerkers die in Nederland actief zijn en vergeleken met voorgaande jaren betaalt Milcobel een opvallend hoge prijs. Gemiddeld tot en met mei betaalt Milcobel dit jaar ruim € 10,00 per 100 kilo meer dan vorig jaar over dezelfde periode. Toen betaalde het bedrijf minder dan de gemiddelde Nederlandse melkprijs. Dit jaar betaalt het tot en met mei meer dan FrieslandCampina (€ 35,13), en net iets minder dan Arla (€ 35,98). Alleen Cono betaalt met € 36,48 nog duidelijk meer.

Eén reactie

  • eg wel

    Het lijkt erop dat Lto en Nzo hebben afgesproken de melkprijs in 2017 niet te veel te laten stijgen.
    Stijgt de prijs te snel, gaan boeren meer vee houden, gewoon omdat het rendabel is, en dat is nu juist niet de bedoeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.