Rundveehouderij

Nieuws 16 reacties

FrieslandCampina blijft zwijgen over Huishan

Zuivelconcern FrieslandCampina blijft zwijgen over de situatie rondom het dreigende faillissement van China Huishan Dairy Holdings en de gevolgen daarvan voor FrieslandCampina. Met Huishan heeft FrieslandCampina in China in een joint venture voor de productie van melkpoeder voor de Chinese markt.

Vandaag was RFC-topman Roelof Joosten aanwezig bij officiële start van het samenwerkingsverband tussen FrieslandCampina en biovergister Groot Zevert in Beltrum. Vragen over de situatie van Huishan werden daar echter niet beantwoord. Ook nu € 318 miljoen kasgeld van Huishan verdwenen lijkt te zijn, blijft FrieslandCampina zwijgen. Uit een overzicht van de kastegoeden blijkt niet de verwachtte € 379 miljoen, maar slecht € 61 miljoen in de kas van Huishan te zitten.

Onduidelijkheid over gevolgen

Desondanks blijft de zuivelaar consequent verwijzen naar een nieuwsbericht op de eigen website. “Daar is op dit moment niets aan toe te voegen”, aldus een woordvoerder van FrieslandCampina. Echter staat er op de FC-website alleen een bericht van eind maart over het op 24 maart opschorten van de handel in Huishan-aandelen aan de beurs van Hongkong. Dat opschorten gebeurde omdat de aandelenkoers van Huishan met 85% was gedaald. Een bericht over het verdwenen kasgeld bij Huishan is echter niet te vinden op de site. Voorlopig blijft het onduidelijk wat de – financiële – gevolgen zijn van de problemen in China voor FrieslandCampina en zijn leden.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  'Beroepen zich min of meer op zwijgrecht'

 • Bolder01

  KAAL PLUKKEN DIE HUISHAN ... HIJ WEET ER WEL MEET VAN ZO NIET IS HIJ ZIJN FUNCTIE ooK NIET WAARDIG...
  ..

 • Bolder01

  KAAL PLUKKEN DIE HUISHAN ... HIJ WEET ER WEL MEET VAN ZO NIET IS HIJ ZIJN FUNCTIE ooK NIET WAARDIG...
  ..

 • WGeverink

  Het lijkt er op dat jullie bar weinig in de melk te brokkelen hebben bij jullie eigen bedrijf. Als de manager / bedrijfsleider geen uitleg meer verschuldigd is aan de eigenaren aandeelhouders over wat er gaande is met het bedrijf dan hebben jullie een probleem.

 • H.vanHerwijnen

  In het beste geval zijn ze bezig het hele bedrijf over te nemen voor nul euro. Dan orde op zaken stellen. Hieraan kunnen leden nog andere potte kijkers iets afdoen en is rust en vertrouwen belangrijk.

 • WGeverink

  Oh dus de bek houden en ga maar koeien melken of zo. En als het mis gaat krijgt de manager zijn riante vertrek bonus en mogen de boeren de buikriem aanhalen.

 • wmeulemanjr1

  Keurentjes voegt misschien nog wat toe aan zijn kille toespraak

 • farmerbn

  Het is weekend en de reactie kunnen ze even voor zich uit schuiven.

 • HJ O R

  Sybren Attema, een van de belangrijkste mensen in deze zaak, heeft zijn hele leven al een grote mond gehad, maar op vragen van leden heeft hij nog nooit een serieus antwoord gegeven. Kritische vragenstellers werden altijd door hem afgekafferd en voor gek verklaard. Eerst de superheffing afschaffen met alle gevolgen van dien, en nu deze blunder, maar wel een miljoen per jaar opstrijken. Langzaam wordt steeds meer duidelijk waarom er een duur verhaal voor hem gekocht moest worden in vee en gewas, zijn imago moest opgepoetst worden. Ontslag voor deze nietsnut is het enigste wat overblijft.

 • farmerbn

  Als ik het goed begrijp is FC koeien gaan melken in China om daar B-merk melkpoeder van te maken terwijl het de bedoeling is van een cooperatie om ledenmelk zo duur mogelijk te verkopen.

 • alco1

  Iets verzwijgen maakt verdacht!
  In ieder geval is er niets positiefs te melden.

 • wmeulemanjr1

  Veel buitenlandse avonturen aangaan is altijd heel leuk voor de snoepreisjes er naartoe...

 • wimreijrink

  Waarom zouden ze iets melden. De top beslist toch, en ledenraad kijkt toe en knikt JA en zwijgt. Bang om het mooi betaalde baantje kwijt te raken . Weinig commentaar en als die er komt wordt die van alle kanten de kop in gedrukt.

 • koeien10

  laat dhr r. joosten heel rap met uitleg komen anders kan ie wat mij betreft ontslag krijgen.

 • cornelis 22

  Alle leden van FCDF hebben verplichte investeringen gedaan in de vorm van ledenobligaties vast . Velen ook nog in de vorm van obligaties vrij.Deze investeringen zijn zo achtergesteld als maar mogelijk is . Het is not done om geen uitleg te geven . Eigenlijk zou de autoriteit financieele markten Joosten cs tot de orde moeten roepen.

 • koestal

  onduidelijkheid troef ,en de boer melkt maar door

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.