Rundveehouderij

Nieuws 1109 x bekeken

Fonterra wil geen BST in Australië

Melkverwerker Fonterra werkt in Australië niet mee aan de introductie van het melkstimulerende hormoon BST (bovien somatotroop hormoon).

Dit vertelde Fonterra-directeur René Dedoncker in een interview met Dairy Australia.

Actief op internationale zuivelmarkt

Australië heeft volgens Dedoncker een schoon en groen imago en de herkomst van voedsel wordt voor consumenten steeds belangrijker. Wat de grote zuivelaar betreft past BST daar niet bij. Vooral omdat Australië en Fonterra op de internationale zuivelmarkt juist de naam BST-vrij hebben. Het gebruik van producten of hormonen om de melkproductie kunstmatig te verhogen komt niet overeen met het beeld en de verwachtingen die consumenten hebben, laat Fonterra weten.

Nieuw product met BST

Elanco Animal Health werkt momenteel aan de registratie van een nieuw product met BST op de Australische markt. De Australian Pesticides and Veterinary Medicines Authority beoordeelt deze aanvraag. Terry Richardson, voorzitter van de Australian Dairy Farmers, vindt dat het BST-product het toelatingsproces gewoon moet doorlopen en de zuivelverwerkers vervolgens moeten beslissen of veehouders het middel mogen gebruiken of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.